Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Περί εγκλημάτων πολέμου


Του Paul Craig Roberts
Το αμερικανικό State Department έχει ένα γραφείο, που κυνηγά τους Γερμανούς εγκληματίες πολέμου. Και σαν γνήσια γραφειοκρατική υπηρεσία, το γραφείο αυτό μάλλον θα συνεχίσει να υπάρχει και τον επόμενο αιώνα, όταν οι Γερμανοί δεσμοφύλακες, που υπηρετούσαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, θα είναι ήδη 200 ετών!
Που και που οι αρμόδιοι ανακαλύπτουν κάποιον ανήμπορο υπερήλικα, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ τα τελευταία 50-60 χρόνια, χωρίς να βλάπτει κανέναν, τον οποίο και καταδικάζουν βασισμένοι σε φήμες.
Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι θα ήθελε το υπουργείο να έχει κάνει αυτός ο δεσμοφύλακας όταν υπηρετούσε; Να είχε παραιτηθεί από την θέση του; Να είχε απελευθερώσει τους κρατούμενους; Τι; Σε μια εποχή όπου Πρώσοι αριστοκράτες, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, ακόμη και ο εθνικός ήρωας στρατάρχης Ρόμελ, είχαν δολοφονηθεί στη προσπάθειά τους να ανατρέψουν τον Χίτλερ!
Αυτό που χρειάζεται το State Department είναι ένα γραφείο που θα κυνηγά τους Αμερικανούς εγκληματίες πολέμου. Υπάρχουν άφθονοι και είναι εύκολο να βρεθούν. Μάλιστα, το 56% από αυτούς αποκαλύφθηκαν δημοσίως με την πρόσφατη υπογραφή τους σε επιστολή προς τον Ομπάμα, με την οποία του ζητούν να στείλει στρατό ώστε να ολοκληρωθεί η καταστροφή της Συρίας και του  λαού της, που ξεκίνησε η Ουάσιγκτον.
Στην δίκη της Νυρεμβέργης, μετά τον Β‘ΠΠ, η αμερικανική κυβέρνηση καθιέρωσε την αρχή ότι η ωμή βία (αυτό δηλαδή που κάνουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Λιβύη, στην Σομαλία, στο Πακιστάν και στην Υεμένη) αποτελεί έγκλημα πολέμου. Συνεπώς υπάρχει το νομικό προηγούμενο, έτσι ώστε οι αρχές να μαζέψουν όλους αυτούς τους νεοσυντηρητικούς που προσπαθούν να προκαλέσουν κι άλλα εγκλήματα πολέμου.
Βέβαια, κάτι τέτοιο αποκλείεται να συμβεί. Το State Department, αλλά και η αμερικανική κυβέρνηση, διοικούνται από εγκληματίες πολέμου. Εκλέγονται στην προεδρία, στην Γερουσία και στα ομοσπονδιακά δικαστήρια. Οι Αμερικανοί στρατιώτες (βλ. Bradley Manning) που κάνουν αυτά που το State Department θα ήθελε να είχαν κάνει οι στρατιώτες  της Βέρμαχτ, δεν τιμώνται, αλλά φυλακίζονται σε μπουντρούμια, βασανίζονται και στήνονται για αυτούς ειδικά στρατοδικεία.
Η υποκρισία είναι το σήμα κατατεθέν της Ουάσιγκτον και μόνο κάποιοι «πειραγμένοι» περιμένουν απ’ αυτήν κάτι διαφορετικό. Αποτελεί πλέον μέρος του αμερικανικού χαρακτήρα, να θεωρούμε την χώρα μας ως ενάρετη και αναντικατάστατη, την ώρα που οι ηγέτες μας πραγματοποιούν εγκλήματα πολέμου σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Αν και έχουμε πλέον αποδεχτεί τα εγκλήματα και τις θηριωδίες της κυβέρνησής μας, καλά θα ήταν να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι εγκληματίες ανάμεσά μας, εξαιτίας των οποίων η χώρα μας κέρδισε αυτή τη κακή φήμη.
Είναι πολύ εύκολο να μάθουμε τις ταυτότητες όλων αυτών που μας οδηγούν προς έναν Γ‘Π.Π. οι πολιτικές των οποίων έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο μεγάλων αριθμών Αράβων, Μουσουλμάνων κλπ στη Μ. Ανατολή. Τα ονόματά τους υπάρχουν δίπλα στις υπογραφές τους, σε μια επιστολή που δέχθηκε ο Ομπάμα,  με την οποία του ζητούν να «σώσει» τον συριακό λαό από την κυβέρνησή του.
Σύμφωνα με την επιστολή αυτή, ο μόνος υπεύθυνος για τους θανάτους στην Συρία είναι το καθεστώς της. Οι οργανωμένοι και εξοπλισμένοι από την Αμερική αντάρτες, απλά προστατεύουν τον λαό από τον Άσαντ. Σύμφωνα με τους υπογράφοντες την επιστολή, ο μόνος τρόπος να σωθεί ο συριακός λαός είναι αν η Αμερική επέμβει για να ανατρέψει το καθεστώς και εγκαταστήσει μια κυβέρνηση μαριονέτα, η οποία θα υπακούει στα κελεύσματα του Ισραήλ και των ΗΠΑ.
Μεταξύ των 56 υπογραφών, υπάρχουν και μερικά ονόματα που ανήκουν στο Συριακό Εθνικό Κογκρέσο, που αποτελεί βιτρίνα της CIA. Τα υπόλοιπα ονόματα ανήκουν σε Εβραίους νεοσυντηρητικούς που συμμαχούν με το Ισραήλ, μερικοί εκ των οποίων διαθέτουν παράλληλα και την ισραηλινή υπηκοότητα, διαμορφώνοντας την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Τα ονόματα στη λίστα αποτελούν ένα σύνολο κακού, που μοναδικό σκοπό έχει να φέρει την τελική καταστροφή, όχι μόνο στην Συρία, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Πρόκειται για μια πράξη δαιμονοποίησης της συριακής κυβέρνησης, μέσω ψεμάτων, για να ανατραπεί ένα καθεστώς που στηρίζει την Χεζμπολάχ του Νοτίου Λιβάνου, η οποία δυο φορές κατατρόπωσε τον «περίφημο» πλην όμως δειλό ισραηλινό στρατό, απαγορεύοντας έτσι στην ισραηλινή κυβέρνηση να πετύχει τον στόχο  της κλοπής των υδάτινων πόρων του Νότιου Λιβάνου!
Ολόκληρη η επιστολή είναι ένα μεγάλο ψέμα. Λέει για παράδειγμα: «το καθεστώς Άσαντ αποτελεί θανάσιμη απειλή στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ». Αυτό είναι παράλογο, ενώ όσοι υπογράφουν αυτό το τερατώδες ψέμα, θεωρούν τους εαυτούς τους ειδικούς επί θεμάτων ασφάλειας!!!!
Πώς να αξιολογήσουμε 56 άτομα, που ανερυθρίαστα ψεύδονται προς τον πρόεδρο της χώρας, στην προσπάθειά τους να περάσουν μια προσωπική τους ατζέντα, εις βάρος των Σύριων, διακινδυνεύοντας παράλληλα έναν μεγάλης κλίμακας πόλεμο, που μπορεί να φέρει το τέλος παντού;
Είναι οι ίδιοι νεοσυντηρητικοί αρχιτέκτονες του Αρμαγεδδώνα, που σχεδιάζουν την καταστροφή του Ιράν, της Ρωσίας, των ασιατικών χωρών της πρώην ΕΣΣΔ και της Κίνας. Το μόνο που θέλουν είναι ένας πυρηνικός πόλεμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου