Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Γιούνκερ:"H τύχη της Ελλάδας θα κριθεί στα δικαστήρια"!


Μπορεί οι Έλληνες να ψήφισαν Ευρώπη, σύμφωνα και με τις ευχές και προσταγές των Ευρωπαίων αξιωματούχων και του ΔΝΤ -και της τρελής προπαγάνδας εντός και εκτός Ελλάδος- ωστόσο ένα μήνα μετά ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζ.Κ. Γιούνκερ, θέτει επιτακτικά και πάλι το ερώτημα της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αφήνοντας την απάντηση για τον Σεπτέμβριο, όταν η Τρόικα παρουσιάσει την έκθεσή της. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, καλεί το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο να λάβει το συντομότερο τις αποφάσεις του όσον αφορά τη συνταγματικότητα του μόνιμου μηχανισμού στήριξης ESM!
Σε συνέντευξή του προς το περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα και αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του περιοδικού, ο επικεφαλής του Eurogroup προέτρεψε τους δικαστές να βιαστούν, υπαινισσόμενος, όπως εκτιμά το Spiegel, την προβλεπόμενη για τον Σεπτέμβριο απόφαση σχετικά με το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης.
 
Ο Ζ.Κλ. Γιούνκερ ζήτησε σύντομη έγκριση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου στον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ESM επειδή η θέση της Ελλάδας είναι σοβαρή, συσχετίζοντας μάλιστα έμμεσα το θέμα με την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
 
Μάλιστα στην προοπτική ότι μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις μήνες για να βγει απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, επισήμανε ότι «οι δικαστές γνωρίζουν σε ποια χρονικά περιθώρια πρέπει να κινηθεί (η Ευρωζώνη)».
 
Στο ερώτημα για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δήλωσε επικριτικά πως «είναι γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα όπως είχε συμφωνηθεί. Είναι επίσης σαφές ότι θα κοστίσει περισσότερα χρήματα εάν δώσουμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα προκειμένου να υλοποιήσει τους συμπεφωνημένους στόχους».
 
Επισημαίνει δε ότι μόνον όταν η Τρόικα παρουσιάσει την έκθεσή της, θα μπορέσει να αποσαφηνιστεί εάν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ είναι πρόθυμοι να διαθέσουν τα επιπλέον αυτά χρήματα.
 
Στο δημοσίευμα αφήνεται να εννοηθεί για μία ακόμη φορά ότι το Βερολίνο έχει χάσει την υπομονή του με την Ελλάδα, καθώς όπως υποστηρίζει δεν παρουσιάζεται καμία πρόοδος.
 
Παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα της διαδοχής του στο Eurogroup, o Γιούνκερ τάχθηκε υπέρ της τοποθέτησης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Εκτιμώ ότι ο Σόιμπλε πληροί όλες τις προϋποθέσεις, για να γίνει πρόεδρος του Eurogroup», είπε ο Γιούνκερ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου