Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Κίνδυνος στάσης πληρωμών στην Κύπρο;


Κίνδυνος στάσης πληρωμών στην Κύπρο;
Για ορατό κίνδυνο στάσης πληρωμών στην Κύπρο προειδοποιούν βουλευτές της μεγαλονήσου και μέλη της επιτροπής Οικονομικών της χώρας.
Σύμφωνα με ΜΜΕ της Κύπρου, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε, ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να βρει έως το τέλος Ιουλίου 500 εκ ευρώ και 723 εκατομμύρια έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Από την πλευρά του,ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, είπε ότι «δεν πρέπει καν να σκεφτόμαστε την πιθανότητα της κήρυξης στάσης πληρωμών και αυτό που επιβάλλεται προς όλους ήταν η επίδειξη της απαιτούμενης υπευθυνότητας ώστε να ενεργήσουμε από κοινού για να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο».
Μάλιστα, ερωτηθείς ο κ. Λουκαΐδης, εάν μπορεί η κυπριακή κυβέρνηση να διαβεβαιώσει τον κόσμο, ότι στο τέλος του μήνα δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις πληρωμές, είπε ότι μπορεί να δώσει μια και μόνη διαβεβαίωση, δηλαδή ότι το ΑΚΕΛ στηρίζει την κυβέρνηση στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα χρήματα και να αποτρέψει τέτοιο ενδεχόμενο. «Δεν θα ήταν ώριμο να στείλουμε μηνύματα πανικού», ανέφερε πάντως ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, εξηγώντας, ότι στις 16 Ιουλίου θα εκταμιευθούν 30 δις ευρώ για την Ισπανία. Κάτι ανάλογο εκτίμησε, θα μπορούσε να γίνει και για την Κύπρο, για κάλυψη των τρεχουσών αναγκών.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου