Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Κλιμάκωση σε παγκόσμιο επίπεδο - Αύξηση επιτήρησης των ρωσικών Στόλων από το ΝΑΤΟ

Image



Αύξηση του επιπέδου επιτήρησης και επιφυλακής του ΝΑΤΟ απέναντι στο σύνολο των ρωσικών Στόλων (Βόρειου Στόλου, Βαλτικής Θάλασσας, Μαύρης Θάλασσας και Ειρηνικού Ωκεανού) καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία, πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από πηγές του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά την Μεσόγειο, που ερωτήθηκαν σχετικά από το defencenet.gr. 
Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως "ενισχυμένη εποπτεία", αλλά τα πράγματα φαίνεται ότι είναι πολύ σοβαρότερα απ'ότι περιγράφονται από την ανώδυνη φράση. Από την ημέρα που ξεκίνησαν οι στολίσκοι από τον Βόρειο Ωκεανό και την Μαύρη Θάλασσα για την Συρία και έγινε σαφώς πιο ευδιάκριτη η πιθανότητα σύγκρουσης στην Συρία που να υπερβαίνει τα όρια αυτού που συνέβη πέρσι στην Λιβύη, δηλαδή να υπάρξει ενεργός αντιπαράθεση ρωσικών δυνάμεων με αυτές του ΝΑΤΟάλλαξε το επίπεδο επιτήρησης των ρωσικών δυνάμεων. 
Και φαίνεται ότι αυτός ακριβώς το μήνυμα ήθελε να περάσει και το ΝΑΤΟ στην Ρωσία, αφού πλέον οι πτήσεις των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και επιτήρησης πύκνωσαν, αλλά και έγιναν πολύ στενές επάνω από τα ρωσικά πολεμικά.  

Οπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, επικαλούμενο πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αμερικανικά P-3C Orion, καθώς και ΝΑΤΟϊκά ΑWΑCS, αλλά και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και επιτήρησης των άλνων χωρών του ΝΑΤΟ έχουν ξεκινήσει περιπολίες στενής παρακολούθησης των ναυτικών δυνάμεων της Ρωσίας συνολικάκαι όχι μόνο των δύο στολίσκων που κατευθυνονται προς Συρία .

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έχει αυξηθεί και η επιτήρηση των ρωσικών υποβρυχίων του Ατλαντικού, έχει αυξηθεί η ρίψη ηχοσημαντήρων στον Βόρειο Ωκεανό έξω από τις βάσεις των ρωσικών υποβρυχίων, ενώ από ρωσικής πλευράς υποστηρίζεται ότι δύο αμερικανικά υποβρύχια-κυνηγοί, κλάσης Los Angeles έχουν προστεθεί στην αμεριανική ναυτική δύναμη του Βόρειου Ατλαντικού. είναι σαφές ότι αργά, αλλά σταθερά η κατάσταση κλιμακώνεται. Και δεν έχει σχέση μόνο με την Συρία ή και το Ιράν.
Κατά ένα περίεργο τρόπο τα ρωσικά think tank επιμένουν να υποστηρίζουν ότι στην περιοχή το "γεωγραφικά ενιαίο" σε ότι αφορά την έκταση της κρίσης, της Μ.Ανατολής και του Κόλπου με τον ρωσικό Καύκασο. Ο οποίος εδώ και μήνες υποδέχεται μεγάλο αριθμό ρωσικών στρατιωτικών μονάδων. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου