Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙTIΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Από το εβδομαδιαίο περιοδικό Pressing

Ο Τσίπρας κάθεται σε ένα τραπέζι πόκερ μαζί με τη Μέρκελ και τους Ολάντ, Μόντι, Μπαρόζο και Ρομπάι. Ο Τσίπρας τραβάει μια ρουφηξιά από το τσιγάρο του και κοιτάει τους υπόλοιπους στα μάτια, προσπαθώντας να τους ψυχολογήσει. «Δεν έχουν τίποτα» σκέφτεται και ποντάρει τις καταθέσεις μας.
Ο Μόντι κοιτάει τα φύλλα του. Βλέπει ότι δεν είναι τόσο καλός και πάει πάσο… Οι υπόλοιποι  όμως λένε «μέσα» και βάζουν  κάτι δισεκατομμύρια για να καλύψουν το ποντάρισμα. Ο Τσίπρας χαμογελάει, «Μπλόφάρουν», λέει από μέσα του και με αυτοπεποίθηση μεγάλου παίχτη ποντάρει τους συντάξεις, τους μισθούς, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και γενικά όλη τη δημόσια περιουσία. Ο Μπαρόζο και ο Ρομπάι πάνε πάσο, ο Ολάντ κάνει το ίδιο. Η μόνη που δεν έχει μιλήσει ακόμη  είναι η Μέρκελ. Κοιτάει ήρεμα τα χαρτιά της, σκέφτεται το πάσο γιατί θα πρέπει να καλύψει το ποντάρισμα με πολλά δισεκατομμύρια, είναι έτοιμη  να πετάξει τα χαρτιά από τα χέρια της, αλλά στο βάθος βλέπει τον Πορτογάλλο πρωθυπουργό που ετοιμάζεται να κάτσει στο τραπέζι, ενώ πίσω έρχεται και ο Ισπανός… Σκέφτεται ότι αν πάει τώρα πάσο με τον Έλληνα, στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει το ίδιο και με τους άλλους… Οι Γερμανοί δεν τα σηκώνουν κάτι τέτοια. «Τα βλέπω», λέει και ποντάρει άλλο ένα μασούρι δισεκατομμύρια… Ο Τσίπρας κατακίτρινος ανοίγει τα χαρτιά του, έχει ένα ξεβράκωτο Βαλέ και μια ξυπόλυτη Ντάμα… Η Μέρκελ γελάει και δείχνει τα χαρτιά της… Έχει δύο χοντρούς από τα λουκάνικα Ρηγάδες, δεν κερδίζει όμως ούτε αυτή, αφού μπουκάρουν οι κερδοσκόποι που έχουν στήσει το παιχνίδι και τα μαζεύουν όλα.
Η Μέρκελ και οι υπόλοιποι σηκώνονται κουρασμένοι από το τραπέζι να φύγουν. Οι πολυτελείς λιμουζίνες, μαζί με τους σοφέρ περιμένουν να τους πάρουν έξω από την κεντρική είσοδο. Ο Τσίπρας περίλυπος, αφού τα έχει χάσει όλα, σκέφτεται να γυρίσει με το λεωφορείο, χώνει το χέρι στην αριστερή τσέπη του παντελονιού του και ψαχουλεύει για κανένα ψιλό… Είναι άδεια… Όχι όμως εντελώς, κάπου εκεί ανάμεσα στη φόδρα βρίσκεται  μια ξεχασμένη δραχμή.


ΚΟΥΙΖ
Ποιο  κόμμα που θέλει να σώσει την Ελλάδα και ευαγγελίζεται πρωτοποριακές ιδέες νεοφιλελεύθερης στροφής έχει άμεση σχέση με τους Ιεχωβάδες; Είπαμε κι εμείς, με 20.000 ευρώ  κέρδη από εταιρεία μπορείς να στήσεις κόμμα και να ασχολείσαι όλη μέρα και όλη νύχτα; 
( περιοδικό Pressing)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου