Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η Fitch υποβάθμισε την Κύπρο αφού αναζητά ακόμα το δάνειο! Στο -6% το ΧΑΚ


Βαριά καμπάνα στην Κύπρο από τον οίκο Fitch, την ώρα που αναζητείται ακόμα η προέλευση του δανείου από τη Ρωσία ή την Ευρώπη.

Υποβάθμισε τη χώρα σε BB+ από ΒΒΒ- προχώρησε η Fitch, δίνοντας αρνητικές προοπτικές, ρίχνοντας το χρηματιστήριο της Κύπρου κατά 6%.

Ο διεθνής οίκος τόνισε ότι η υποβάθμιση αποδίδεται στις αναθεωρημένες προβλέψεις για τα κεφάλαια που ενδέχεται να χρειαστούν οι κυπριακές τράπεζες λόγω της έκθεσής τους στην Ελλάδα.

«Η Fitch εκτιμά ότι οι κυπριακές τράπεζες θα χρειαστούν περαιτέρω ουσιαστικές κεφαλαιουχικές ενέσεις ενδεχομένως έως 4 δισ. ευρώ (23% του ΑΕΠ) καθώς ο λόγος των μη εξυπηρετούμενων δανείων για τα κυπριακά δάνεια έχει επίσης ενισχυθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο ενώ η κυπριακή οικονομία συρρικνώνεται και η ανεργία αυξάνεται» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Με το δημοσιονομικό κόστος της στήριξης των τραπεζών πιθανώς να ενισχύεται στα 6 δισ. ευρώ, το χρέος της κυβέρνησης ενδέχεται να ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση για 88%» τονίζει η Fitch.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου