Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

«Σώσον Κύριε τον Λαόν Σου»


Η ξεβράκωτη Ελληνική Δημοκρατία σήμερα βγήκε στο μπαλκόνι







 Ο Κασιδιάρης έκανε φάουλ να χτυπήσει γυναίκα. Τελεία.


Έκανε λάθος να πετάξει νερό σε συνομιλητή του. Τελεία.


Η κυρία Κανέλλη απεκάλεσε τον Κασιδιάρη: “σφαγέα εργατών”, “γερμανοτσολιά”, “είσαι καλά μωρέ;” και “φασισταριό”. Εντέλει, σηκώθηκε και του πέταξε στο πρόσωπο μιαν εφημερίδα!


Η δε κυρία  Δούρου (ως μη όφειλε) του πέταξε “μπηχτή” για το δικαστήριο που είχε με τον απαξιωτικότερο τρόπο!


Συμπέρασμα:


1. αν ο Κασιδιάρης δεν αντιδρούσε όπως αντέδρασε, όλα αυτά που προηγήθηκαν θα “περνούσαν” αδιάφορα ως μέρος του πολιτισμένου και “δημοκρατικού διαλόγου”. ΔΕΝ ήταν όμως!


2. αντιδρώντας ο Κασιδιάρης με αυτόν τον τρόπο, όχι μονάχα έχασε το δίκιο του αλλά πήγε τον “δημοκρατικό διάλογο” ένα βήμα παραπέρα !!! Στο ρίνγκ !!!


Η ξεβράκωτη Ελληνική Δημοκρατία σήμερα βγήκε στο μπαλκόνι. Θα έπρεπε όλοι μας να νιώθουμε ντροπή έγραψε πολύ σωστά ο Akenaton.


Έχουμε κατά καιρούς γράψει για το “τέλος της Μεταπολίτευσης” και την προσπάθεια τουλάχιστον για μια νέα αρχή για την Ελλάδα. Μια νέα περίοδο όπου τα συστήματα, οι οικογένειες, οι βαρόνοι, τα λαμόγια, οι νταβατζήδες, οι λογοπλόκοι και οι κήνσορες του χαβαλέ μαζί με τους κάθε είδους δυνάστες αυτής της χώρας και της αξιοπρέπειάς μας θα κάνουν πέρα προκειμένου το λόγο να λάβει ο λαός και οι άριστοι.


Ναι καλά, μην φάτε, το βράδυ θα έχουμε γλαρόσουπα.


Γράφαμε πριν από τις προηγούμενες εκλογές:


Φανταστείτε μόνο το πολιτικό και κοινωνικό μπάχαλο που θα επικρατήσει αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα έχουμε μια  νέα Βουλή με 8-10 κόμματα, μεταξύ αυτών ο Καμμένος, η Χρυσή Αυγή και κάνα δύο άλλοι συν τους γνωστούς υπόλοιπους.


Πρώτη ημέρα στη Βουλή, λοιπόν, και πάει ο Αρχιεπίσκοπος να τους ορκίσει. Η Χρυσή Αυγή μπαίνει στη Βουλή με το βήμα της χήνας, χαιρετά ναζιστικά.Το βλέπουν αυτό οι υπόλοιποι και γίνεται χαμός. Το ΚΚΕ ορμάει στους Χρυσαυγίτες, αναλαμβάνουν τα ΚΝΑΤ και παίζουν ξύλο με τα νεοφασιστάκια σαν τον Μιχαλολιάκο και τον Παναγιώταρο, κάποιοι βγάζουν και μερικά σφυροδρέπανα, ο Τσίπρας και οι δικοί του πλακώνονται με τους «εχθρούς», ο Καμμένος φωνάζει για τους Ελοχίμ και για διεθνή συνωμοσία,  Νεοδημοκράτες και Πασόκοι, πιο συγκρατημένοι, … πετάνε τα ντοσιέ τους και καμιά καρέκλα στους υπόλοιπους, ή κρύβονται κάτω από τα έδρανα.Και στη μέση ο Αρχιεπίσκοπος παθαίνει παράκρουση και ψέλνει το «Σώσον Κύριε τον Λαόν Σου».


Δεν είναι εικόνα επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να γίνει εύκολα την πρώτη ημέρα της νέας Βουλής και να επαναλαμβάνεται τις άλλες ημέρες. Αυτό θέλουμε, μια Βουλή που να μοιάζει με την Κορέα που το ξύλο το έχουν σα να κάνουν προσευχή;


Διαψευσθήκαμε ως προς τον τόπο και τον χρόνο. Το περιστατικό συνέβη σήμερα.


Μια  εβδομάδα πριν από τις εκλογές, τα μηνύματα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Ο λαϊκισμός, η αδυναμία από ορισμένους να αρθρώσουν πολιτικό λόγο και πρόγραμμα, οι ακροαριστερές κραυγές και οι ακροδεξιοί τσαμπουκάδες, επικρατούν της σοβαρότητας και της ελπίδας.


Πολύ φοβούμαστε ότι όλα αυτά θα είναι η αρχή μιας πολύ πολύ σοβαρής πολιτικής και κοινωνικής κρίσης. Κι έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι σε μια κλωστή κρεμασμένη.


Πρέπει λοιπόν όλοι να αναρωτηθούμε: Θέλουμε τέτοια Νέα Μεταπολίτευση;




Από σχόλιο στο Facebook
Καταδικάζουμε απερίφραστα την βία, από όπου και αν ασκείται, σε όποιον/α κι αν ασκείται. Όμως ο φασισμός έχει δυο χρώματα, κόκκινο και μαύρο. Εδώ και μερικές δεκαετίες βιώνουμε την κόκκινη βερσιόν στο πετσί μας: καταλήψεις, μολότοφ, Δεκεμβριανά, Μαρφίν. Δυστυχώς, οι “δεξιές” κυβερνήσεις προσπαθήσανε να συμβιβαστούν με το αριστερό παρακράτος που εξέθρεψε το ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με τα διάφορα φασιστοειδή του αριστερού φάσματος. Τους ευχαριστήσαμε που μας προτιμήσανε για να αφοδεύσει ο συφερτός τους πάνω μας τη λοβοτομημένη ιδεοληψία τους και τα λαθρομεταναστολάγνα φετίχ τους. Τους παραχωρήσαμε βήμα και λόγο μέσα στην κοινωνία, αποϊδεολογικοποιώντας τη δεξιά και θάβοντας ακόμα και αυτά τα αριστερά ψήγματα χρυσού της κοινωνίας που είναι χρήσιμα για τον Δημοκρατικό Διάλογο κάτω από τόνους διεθνιστικής και αντεθνικής λάσπης. Και τι αντέταξε ο μέσος δεξιός ψηφοφόρος για να αντιμετωπίσει αυτό το συφερτό; Τον πορφυρογέννητο κο Καμμένο με τις συνωμοσιολογίες του περί αεροψεκασμών και την επικίνδυνη παιδική χαρά των λεβεντόπαιδων της Χρυσής Αυγής;


Στο σημείο που φτάσαμε , έχει μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον να δούμε την ψυχολογία του μέσου ψηφοφόρου της Χρυσής Αυγής, για να προλάβουμε τα χειρότερα. Η ΧΑ προσπαθεί ατσούμπαλα να κρύψει την ενασχόλησή της με το ναζισμό και το σατανισμό, τα οποία αποδεικνύονται το ίδιο εύκολα με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαριονέτα ανθελληνικών συμφερόντων (δηλαδή με μια απλή αναζήτηση στο Google). Όμως οι ψηφοφόροι της ΧΑ δεν είναι ούτε σατανιστές, ούτε ναζιστές.  Έχοντας μιλήσει με αρκετούς στο κοινωνικά δίκτυα (εντάξει, έχοντας ανταλλάξει «καντήλια» είναι το ορθότερο), πραγματικά είναι η άλλη όψη του νομίσματος της αριστερίστικης «επαναστατικότητας». Με την ελίτ της αριστεράς να έχει καταλάβει τα «αστικά ανάκτορα» και τους γόνους της να καταφεύγουν στην επανάσταση του «ασύλου» από βαρεμάρα και ψευτοεπαναστατική κληρονομικότητα, είναι λογικό να σχηματιστεί δίπολο με τα παιδιά των λαϊκών και μικροαστικών οικογενειών που βλέπουν να λεηλατείται το μέλλον και η πατρίδα τους. Σκεφτείτε την ανωμαλία της ιδεολογίας των άκρων, οι ελιτιστές αστοί «αριστεροί» και οι λαϊκοί μεροκαματιάρηδες «δεξιοί».


Βλέπουμε επίσης μια μερίδα δεξιά προσκείμενων (κυρίως) συμπολιτών μα να έχει εναποθέσει τις ελπίδες της σε κουτσό άλογο, όχι από στοχευμένη μισαλλοδοξία, αλλά από πούρα αγανάκτηση και ζαλισμένη αφέλεια. Η ΧΑ δεν πρόκειται να «σώσει» κανέναν. Όχι γιατί έχει κρυφή ατζέντα, μαζί με το ΚΚΕ είναι ίσως οι πιο ξεκάθαροι πολιτικοί σχηματισμοί, αλλά γιατί είναι «ένα ποντίκι που βρυχάται». Μπορεί να αποτελείται από λεβεντόπαιδα, αλλά σήμερα αυτό δεν αρκεί. Γιατί ναι μεν οι εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες δεν φτουράνε μία, αλλά οι συγκάτοικοί της ΧΑ στο νόμισμα του φασισμού (της πλευράς με το κόκκινο χρώμα) έχουνε ορδές από ορκ, διασυνδέσεις με ότι πιο σάπιο έχει η Ελληνική κοινωνία και μια αισχρή τύποις απεριόριστη ιδεολογική «ασυλία».


Όποιος δεξιός και μη νομίζει πως θα διώξει το φάντασμα του αριστερού φασισμού που πλανάται τρεις δεκαετίες τώρα πάνω από τον τόπο με τζάμπα μαγκιές ας το ξανασκεφτεί. Σήμερα απέδειξε η ΧΑ ότι ακόμα και αυτόν τον άχαρο ρόλο που της έχει δοθεί, δεν μπορεί να τον παίξει. Είναι εκτός παιχνιδιού και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δώσει πάτημα διαμαρτυρίας και ενδυνάμωσης σε αυτά που μας πονάνε. Οπότε στις 17 του Ιούνη ας προσέξουνε οι πραγματικοί πατριώτες να μην γίνουν αφελείς προβοκάτορες του συστήματος, «χαρίζοντάς» του πάλι έναν εύκολο και πασιφανή «εχθρό».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου