Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Σεργκέι Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ παραδίδουν όπλα στους αντάρτες της Συρίας



Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη, σήμερα, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι παραδίδει όπλα στους αντάρτες της Συρίας. «Οι ΗΠΑ παρέδωσαν όπλα στην αντιπολίτευση, η οποία τα χρησιμοποιεί στη συνέχεια στις μάχες με τη συριακή κυβέρνηση, είπε ο Λαβρόφ, δικαιολογώντας με τη σειρά του την πώληση ρωσικών όπλων στη Συρία, σημειώνοντας ότι η Μόσχα δεν παραβίασε κανέναν διεθνή κανόνα δικαίου.

Αυτή είναι η πρώτη τοποθέτηση στην οποία ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος κατηγορεί ανοιχτά την Ουάσιγκτον ότι προμηθεύει με όπλα τους αντάρτες, αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο.
Ο Λαβρόφ έκανε τη δήλωση μετά τη συνάντηση στην Τεχεράνη με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, ο οποίος συζήτησε την κρίση της Συρίας και τις επικείμενες συνομιλίες στη Μόσχα μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων παγκοσμίως για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Ο Σαλεχί, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ότι κάποιες αραβικές χώρες ‘στέλνουν όπλα και στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία για να εμποδίσουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Συρίας, κατηγορώντας συγχρόνως τη Δύση ότι φέρνουν εμπόδια σε αυτές.
Δεν δίστασε να κατονομάσει συγκεκριμένες χώρες, όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου