Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Καλομαθημένοι Οννεδίτες και καλοταϊσμένα golden boys πως να τα βάλουν με τον ΣΥΡΙΖΑ;


Καλομαθημένοι Οννεδίτες, και καλοταϊσμένα golden boys πως θα τα βγάλουν πέρα με εξαρχειώτες street fighters;” ρωτούσε ο “Προφήτης” την εποχή των Δεκεμβριανών του 2008 – για να θυμηθούνε κάποιοι πως, μεταξύ άλλων, φτάσαμε μέχρι εδώ.
Να επιχειρήσουμε να συνθέσουμε την εικόνα αυτής της διαδρομής, επειδή πολλοί από εμάς έχουν χαθεί μέσα στον γενικό χαμό και ξεχνάνε ή παραβλέπουν την διαδρομή των γεγονότων;
Το Δεκέμβριο του 2008 με αφορμή την δολοφονία του Αλέξη άρχισε ουσιαστικά η αποδόμηση της κυβέρνησης Καραμανλή και παράλληλα η επιχείρηση επιβολής – και με την βία των “κουκουλοφόρων” – των προταγμάτων της πολυπολιτισμικότητας και της παγκοσμιοποίησης που οδηγούν στην αποσύνθεση του εθνικού και κοινωνικού ιστού και την αποσταθεροποίηση της χώρας.
Στη συνέχεια μέσω μιας απίθανης και αδίστακτης σκανδαλολογίας και γενικότερης αποδόμησης της εσωτερικής έννομης τάξης, φτάσαμε στις εκλογές του 2009, όπου με την ψήφο του λαού η κυβέρνηση Παπανδρέου ανάλαβε να υποδουλώσει την χώρα στο ΔΝΤ και τους Δανειστές.
Από τον Απρίλιο του 2010, είχαμε ενημερώσει τους αναγνώστες μας για τις συνέπειες που θα έχει στην ελληνική κοινωνία η εφαρμογή των πολιτικών του Μνημονίου (Το πολιτικό σύστημα δεν θ’ αντέξει το ΔΝΤ).
Γράφαμε τότε: “Το ΔΝΤ, δεν έρχεται για να σώσει τη χώρα.  Έρχεται  για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών της και της πλουτοκρατίας. Το ΔΝΤ ουδόλως ασχολείται με τους ανθρώπους και τις ανάγκες της κοινωνίας. Πρώτιστο  μέλημα της συνταγής του είναι να ξεθεμελιώσει, αυτό που έχουμε μάθει να λέμε, κοινωνικό κράτος.  Άρα τα μέτρα του ΔΝΤ θα προκαλέσουν κοινωνικέςεκρήξεις. Η έλευση του ΔΝΤ στην πράξη σημαίνει απώλεια μέρους της εθνικής κυριαρχίας.  Τέλος το ΔΝΤ έρχεται για να διαλύσει το πολιτικό σύστημα της χώρας”
Τι βλέπουμε να συμβαίνει τώρα; Όλα τα προηγούμενα επακριβώς. Η κοινωνία βρίσκεται σε σημείο βρασμού, η εθνική κυριαρχία έχει υπονομευθεί και το πολιτικό σύστημα έχει διαλυθεί.
Και ποιος προβάλει τώρα ως “σωτήρας” της διαλυμένης κοινωνίας; Ποιός άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ!!! Ο πολιτικός εκφραστής δηλαδή όλων των εθνοαποδομητικών “ιδεών” που ευδοκίμησαν στα “Δεκεμβριανά” του 2008 και καρποφόρησαν επί Γεωργίου Α. Παπανδρέου.
Το ΠΑΣΟΚ διέλυσε την κοινωνία και το εθνικό ιστό και τώρα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να τον … ανασυνθέσει στις επιταγές της παγκοσμιότητας.
Τι εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «συνιστώσες» του εκπροσωπούν όλες εκείνες τις εμμονές και τις ιδεοληψίες που έφεραν τη χώρα στο σημερινό τέλμα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως, στο επιτελείο του κ. Τσίπρα εργάζονται για τη “νέα κοινωνική πλειοψηφία” επιφανείς εκπρόσωποι του βαθέος ΠΑΣΟΚ. Στελέχη που προέρχονται από τη μεγάλη παπανδρεϊκή σχολή των πολιτικών ζυμώσεων της δεκαετίας του ’80, γαλουχημένα στα πρώτα χρόνια της οικοδόμησης του περίφημου Κράτους-ΠΑΣΟΚ.
Όλοι αυτοί συσπειρώνουν γύρω από τον κ. Τσίπρα τους πρώην “μη προνομιούχους” του ΠΑΣΟΚ που έγιναν μέσω της λεηλασίας του κράτους “προνομιούχοι” και τώρα το ΔΝΤ και το Μνημόνιο τους ξαναπετάει μαζικά στις τάξεις των “μη προνομιούχων”.
Φτάνει μόνο η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους λαθρομετανάστες για να αποδείξει τον αποδομητικό ρόλο του για το έθνος και την κοινωνία. Και είναι στο σημείο αυτό εξοργιστικό να βλέπει κανείς “δεξιούς” και “ακροδεξιούς” να στηρίζουν Τσίπρα επειδή τάχα “τα λέει καλά στους ξένους για το Μνημόνιο”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει σήμερα μάχες οπισθοφυλακών για να μην αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα. Για να μείνει η χώρα δεμένη στις ίδιες εμμονές, στις ίδιες αγκυλώσεις. Στις ίδιες αντί-αναπτυξιακές και οπισθοδρομικές στρεβλώσεις που την έφεραν ως εδώ.
Γεωπολιτικά παιχνίδια και “πορτοκαλί” επαναστάσεις
Όταν θες να ενοποιήσεις βίαια –και όχι να ενώσεις- τα κομμάτια ενός παζλ, πρέπει πρώτα να το αποδομήσεις. Ο πολιτικός μετασχηματισμός και η προτεκτορατοποίηση του πολιτικού σκηνικού είχε ανέκαθεν ως ατμομηχανή τις δυνάμεις του οπορτουνισμού, θα έλεγε ο Λένιν.
Ας σκεφτούμε: Οι αλλαγές που γίνονται στην Ελλάδα έχουν ως βάση μόνο πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά αίτια, ή και γεωπολιτικά;
Εδώ έχουμε δύο άξονες:
Αφενός τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στις οποίες έλαβαν χώρα μια σειρά από ειρηνικές ή όχι τόσο ειρηνικές «πορτοκαλί» επαναστάσεις αφετέρου ένας απότομος και τεράστιος άνεμος αλλαγής φύσηξε στα καθεστώτα της Μέσης Ανατολής με σκοπό τον εκδημοκρατισμό (sic) των περιοχών αυτών.
Για πολλούς αναλυτές πίσω και από τις δύο διαδικασίες γεωπολιτικών μετασχηματισμών κρύβονται σημαντικά επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα.
Η χρηματοδότηση κινηματικών ή μη εξουσιών που έχουν ως στόχο την ανακατάταξη της εξουσίας, τη βίαια αναδιανομή του πλούτου και εν τέλει την αποδόμηση της ίδιας της συνοχής των κρατών δεν είναι τωρινό φαινόμενο.
Βρίσκεται λοιπόν η Ελλάδα στο προτσές ενός τέτοιου γεωπολιτικού spill-over transformation;
Και αν ναι…θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος και αποτελεσματικότερος εκφραστής από τον ΣΥΡΙΖΑ;
Τι πρέπει να κάνει η Νέα Δημοκρατία;
Ο κόσμος εκτός από το να φοβάται για το τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΕΙ, πρέπει να ελπίζει ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΕΙ.
O κόσμος ψηφίζει πολλές φορές από φόβο και όχι από ελπίδα. Τούτες όμως τις μέρες δεν πρέπει να του κουνάς το δάχτυλο σαν τον κακό το μαθητή.
Δε πρέπει να σε στηρίζει μόνο γιατί φοβάται το μέλλον της πατρίδας του, αλλά και γιατί ελπίζει σε κάτι καλύτερο.
Γιατί αυτό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας την κοινωνική οργή: Τρομάζει αυτούς που ο κόσμος ακόμα φοβάται.
Και με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνει τις συνθήκες για να εγκαταστήσει νέες κοινωνικές αξίες, που θα κάνουν αποδεχτή και νομιμοποιημένη τη δική του ατζέντα. Ατζέντα, που θα ολοκληρώσει το έργο του 2008. Τόσο στο εσωτερικό, όπως η λαθρομετανάστευση και το άσυλο, όσο και στο εξωτερικό όπως μια σειρά από εθνικά θέματα.
Για να καταλήγουμε: Όσοι εκστασιάζονται από λύσεις όπως μια εξ εφόδου κατάληψη των Ανακτόρων του Μαξίμου, επενδύοντας σε ό, τι θέλει ο κάθε πικραμένος (π.χ υπάλληλος Δημοσίου με 5.000 χιλ. ευρώ το μήνα), απατώνται πλάνην οικτράν. Αυτή η Ελλάδα τελείωσε οριστικά.
Η ανάκαμψη θα είναι μαραθώνιος δρόμος με δόντια σφιγμένα και οδυνηρές ανατροπές.
Η πλήρης ανατροπή θα χρειαστεί χρόνο, κόπο και υπομονή. Και πάνω απ΄ όλα ατσάλινη θέληση και τσαγανό. Τα πισωγυρίσματα, όπως αυτά που βλέπουμε τελευταία στη ΝΔ, δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να αλλάξουν την φορά της Ιστορίας. Αυτό ας το έχουν όλοι καλά στο μυαλό τους.
Γράφαμε πριν από καιρό: “η μόνη λύση είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό που θακατακτήσει ισχυρή πλειοψηφία στις εκλογές και θα επιτρέψει στον Σαμαρά να κυβερνήσειαπερίσπαστος από κοινωνικές ταραχέςΌλα αυτά προϋποθέτουν όμως ότι και η ΝΔ θα πρέπεινα βγεί επιτέλους από την Συγγρού και να “κολυμπήσει” στις μάζεςΟι “κινηματικέςδιαδικασίες” που επέβαλαν την εκλογή του Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματοςπρέπει ναεπανενεργοποιηθούνΔιαφορετικά το κίνημα του λαού θα καπελωθεί είτε από ακροαριστερές,είτε από ακροδεξιές μειοψηφίες και θα ανοίξει έτσι ο δρόμος για άλλα πολύ χειρότερα“.
Συνέβη αυτό ακριβώς. Και ακριβώς επειδή  καλομαθημένοι Οννεδίτες, και καλοταϊσμένα golden boys δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τους street fighters του ΣΥΡΙΖΑ.
FactorX - Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου