Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Βορίδης σε “Ανεξάρτητους Έλληνες”: Προσυπογράφω τις θέσεις σας!!



Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ “πρώτη γραμμή” υπήρξε ένας ενδιαφέρον διάλογος μεταξύ Βορίδη-Μαρκόπουλου που από πολλούς εκλήφθηκε ως ένα πρώτο δείγμα των διεργασίων που λαμβάνουν χώρα στην δεξιά….
Απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο των Ανεξαρτητων Ελλήνων ο Μάκης Βορίδης είπε: “εγώ διάβασα τις 7 θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έτσι όπως αυτές δημοσίεύτηκαν στον τύπο και θεωρώ ότι αυτά κάλλιστα μπορούν να αποτελέσουν μια βάση συζήτησης” διευκρινίζοντας πως αυτό απότελεί προσωπική του θέση.
Μαρκόπουλος: Δηλαδή η αλλαγή καταστατικού και ο έλεγχος από το Ελληνικό δημόσιο της τράπεζας της Ελλάδος που ανήκει σε τρίτους είναι κάτι που το προσυπογραφετε;
Βορίδης: Δεν ξέρω το συγκεκριμένο θέμα σε ποιούς ανήκει, πάντως αν όντως ανήκει το προσυπογράφω! Θεωρώ ότι για να κυβερνηθεί ο τόπος, πιο εύκολα κυβερνάται από πολιτικές δυνάμεις οι οποίες έχουν πιο εύκολες ιδεοπρογραμματικές συνάφειες και συγκλίσεις από άλλους που έχουν μεγαλύτερες αποστάσεις και είναι πιο δύσκολες. Εκείνο λοιπόν το οποίο λέω είναι πως κατά την γνώμη μου οι θέσεις οι οποίες κατέθεσε ο πρόεδρος σας μπορούν να αποτελέσουν βάσεις διαλόγου
Μαρκόπουλος: Δηλαδή είστε υπερ της καταγγελίας του μνημονίου; Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό κύριε Βορίδη και το σέβομαι απόλυτα και παρακαλώ πολυ να το πείτε γιατί είναι πρώτη φορά που ακούω από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ότι επιθυμείτε τουλάχιστον εσείς να καταγγείλετε το μνημόνιο.
Βορίδης: Νομίζω πως όλοι επιθυμούμε να αποδεσμευτούμε από αυτου του τύπου την κηδεμονία που έχει περιέλθει η χώρα.Αν μου πείτε ότι θα κάνουμε κάτι με το οποίο θα διακοπει αύριο η χρηματοδότηση της χώρας. Θα σας πω ότι είμαι εντελώς αντίθετος. Επομένως εκεί θεωρώ ότι μπορούμε να διεξάγουμε ένα διάλογο ο οποίος θα είναι καλόπιστος, ο οποίος θα βρει ποια είναι εκείνη η σύνθεση που θα οδηγήσει το ταχύτερο δυνατόν στην αποδεσμευση, πλην όμως αυτό θα πρέπει να γίνει με ένα οργανωμένο και συντεταγμένο τρόπο, ο οποίος δεν θα διακινδυνεύσει την έξοδο της χώρας από το ευρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου