Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Όλο και πιο κοντά οι πρόωρες κάλπες



Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Όλο και πιο πιθανές φαντάζουν οι πρόωρες κάλπες, ενώ η ψήφος της 6ης Μαΐου οδηγεί στην απαρχή ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού ή δυνατόν πριν και από τις νέες εκλογές.

Το ενδεχόμενο να αναδειχθεί κυβέρνηση ακόμα και στη Σύνοδο των πολιτικών αρχηγών που θα συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αν και η δεύτερη και η τρίτη διερευνητική εντολή ανακηρυχθούν άκαρπες, έχει πλέον ελαχιστοποιηθεί.

Ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε ολομέτωπη σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα, επιδιώκοντας να αντιπαρατάξει την κεντροδεξιά παράταξη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου ότι οδηγεί τη χώρα στη δραχμή.

Κατ’ ουσίαν, με αυτό τον τρόπο η ηγεσία της ΝΔ εκτιμά ότι θα ξεφύγει από τη δεινή θέση που βρέθηκε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, κυρίως όμως θα «ξεμπερδεύει» με το ΠΑΣΟΚ, μετατρέποντας σε παραταξιακή αντιπαράθεση την ολομέτωπη κόντρα μεταξύ της Συγγρού και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Α. Σαμαράς, δηλαδή, δείχνει να επιδιώκει την ενιαιοποίηση της κεντροδεξιάς παράταξης, αναδεικνύοντας μάλιστα σε αντίπαλό του τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέλιξη δηλαδή που απειλεί με συντριβή το ΠΑΣΟΚ το οποίο θα βρεθεί μεταξύ δυο πόλων που συγκρούονται ανελέητα, χωρίς το ίδιο να μπορεί να διαμορφώσει εναλλακτική στρατηγική.

Με Οικολόγους ο ΣΥΡΙΖΑ;
Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες του Real.gr ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μια ανάσα πριν από την επίτευξη συμφωνίας με τους Οικολόγους - Πράσινους για κοινή κάθοδο στις νέες εκλογές.

Και με Λούκα Κατσέλη;
Οι ίδιες πληροφορίες του Real.gr επιμένουν πως συζητήσεις για κοινή κάθοδο γίνονται και με τη Λούκα Κατσέλη, ίσως και με τον Χάρη Καστανίδη, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει και τη δυναμική της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, κυρίως όμως να φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, άλλωστε, μόλις ξεκινά…

http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου