Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ε…Ε…έρχεται!


 Γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης



ΠΟΣΕΣ ΗΜΕΡΕΣ μείναν ώς τις 18 Ιουνίου; Είκοσι μία και σήμερα! Σε είκοσι μία ημέρες Ε...Ε…έρχεται ο Τσίπρας και θα ξημερώσει μια Δευτέρα, που την περιμένω πώς και πώς. Αυτή η Δευτέρα θα ξημερώσει χωρίς το απεχθές μνημόνιο! Μου το είπε ο Αλέξης μας και ο Αλέξης μας ποτέ δεν μου έχει πει ψέματα - τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Δευτέρα 18 Ιουνίου φεύγει το μνημόνιο και Τρίτη 19 γυρνούν στις δουλειές τους ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες άνεργοι, που χάσαν τις δουλειές τους εξαιτίας του μνημονίου, ξανανοίγουν εξακόσιες χιλιάδες καταστήματα που έχουν κλείσει και ξαναπάει στο ένα ευρώ το χαρτί τουαλέτας - κάτι που είναι απαραίτητο, καθότι, αφού θα χεστούμε όλοι από τη χαρά μας, τουλάχιστον να σκουπιστούμε φτηνότερα!

Τετάρτη, 20 Ιουνίου, ανακοινώνεται η μείωση του ΦΠΑ, η επιστροφή των μισθών και των συντάξεων στα ύψη στα οποία ευρίσκοντο πριν από το μνημόνιο και από την επομένη, Πέμπτη 21 Ιουνίου -για να προλάβουνε να ανοίξουν τα ταμεία-, επιστρέφονται τα ποσά που είχαν «χαθεί» από τη μείωση μισθών και συντάξεων, στον ενάμιση χρόνο που πέρασε. Παραλλήλως, επιστρέφονται και όλα τα ποσά που είχαν εισπραχτεί από το χαράτσι, την έκτακτη εισφορά και οποιονδήποτε άλλον φόρο.

Παρασκευή, 22 Ιουνίου, εξοφλούνται, από τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ταμεία, τα χρέη προς τα φαρμακεία και τους προμηθευτές των νοσοκομείων και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορούν οι ασφαλισμένοι να ξαναπαίρνουν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία, χωρίς να πρέπει να καταβάλουν το σύνολο του κόστους. Την ίδια ημέρα αποδίδονται στις εταιρείες τα τεράστια ποσά, τα οποία τούς οφείλονται, για την επιστροφή του ΦΠΑ.

Το Σάββατο, 23 Ιουνίου, ανακοινώνεται η άρνηση αποπληρωμής των χρεών από τις συμβάσεις για οπλικά συστήματα. Ακυρώνεται η παραλαβή των τριών υποβρυχίων, επιστρέφεται στους Γερμανούς το υποβρύχιο που γέρνει και τους υποχρεώνουμε να μας επιστρέψουν τα ποσά που τους έχουν προκαταβληθεί, λόγω των συμβάσεων που υπέγραψαν ο Ακης και ο Βενιζέλος.

Την Κυριακή, 24 Ιουνίου, ο Αλέξης αναπαύεται. Ακριβώς όπως έκανε και ο άλλος Θεός.

Οι Ελληνες πανηγυρίζουν φωνάζοντας «Ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο, ο Αλέξης έφτιαξε την Ελλάδα!».

Περιμένω πώς και πώς την 18η Ιουνίου! Αλλά αν δεν κάνει κυβέρνηση ο Αλέξης και την κάνουν οι μνημονιακοί, καλά θα κάνω να αρχίσω να πλένομαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου