Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Νέα Δημοκρατία: «Άρατε πύλας»!


Γράφει ο Νικόλαος Βανδώρος
Χρήζει επιστημονικής μελέτης πως μία παράταξη που δεν κυβέρνησε τα δύο τελευταία χρόνια,δεν έβαλε την χώρα στο μνημόνιο κατάφερε να μαυριστεί το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που πέρασαν. Σίγουρα έχει μερίδιο ευθύνης γιατί δεν διαπραγματεύτηκε όταν παραιτήθηκε ο Παπανδρέου και στήριξε το έγκλημα που συντελούσε ο ανεκδιήγητος Γιωργάκης. Η απάντηση όμως δεν είναι αυτή,έρχεται από πολύ παλαιότερα. Η αιτία έρχεται από την 5ετία Καραμανλή που παρά το σφοδρό πόλεμο από συμφέροντα η Νέα Δημοκρατία δεν τόλμησε να κάνει αλλαγές. Δεν είχαν τα κότσια να προχωρήσουν και συντήρησαν την παρασιτοποίηση-πασοκοποίησης της κοινωνίας. Τους δικαιολογώ πρέπει να είχανε πολύ 
γερά στομάχια για να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις ενάντια στην εκσυχρονιστική χούντα που λυμαινόταν την χώρα. Αλλά ριζοσπαστικές προτάσεις από μια παράταξη που δεν έχει τίποτα ριζοσπαστικό είναι ανέφικτο. Ένα συνοθύλευμα από γραβατάκηδες,θείτσες και γόνους απλών διεκπεραιωτών είναι. Χωρίς να εκπροσωπούν ουσιαστικά κανένα ψηφοφόρο της παράταξης. Μια παράταξης γερασμένης και χωρίς καμία ζύμωση με την κοινωνία. Ανύπαρκτη στην νέα γεννιά, μέσα σε μια διαρκή ιδεολογική ύπνωση. Ένα ύπνο που τα μέλης της ουσιαστικά ντρεπόμαστε για αυτά που πιστεύουμε. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι νόμιζαν πως τρώμε κουτόχορτο.Είχανε λοιπόν την εντύπωση πως θα τους ψηφίσουμε από συνήθεια και αυτή την φορά.Αλλά από ότι φάνηκε κάνανε λάθος.
Οι ώρες όμως είναι κρίσιμες για την χώρα.Ο Ευρωπαικός προσανατολισμός πρέπει να αποτελεί το πρώτο πράγμα για όλους μας(όσο και χιλιοειπωμένο να ακούγεται) .Το 81 έρχεται ξανά σαν εφιάλτης. Αυτή λοιπόν η ώρα είναι η ευκαιρία της παράταξης να βρει την επαφή της με το λαικό στοιχείο. Η ευκαιρία είναι τεράστια γιατί δεν υπάρχει το θέμα της σταυροδοσίας. Ας ανοίξουν οι Νομαρχιακές και ας γίνουν συνελεύσεις για να ακουστεί η φωνή του κόσμου. Σας ακούμε μια ζωή στα παράθυρα,ώρα να μας ακούσετε και σεις! Βαρεθήκαμε να είμαστε κλακαδόροι των λαθών ώρα να μας ακούσετε. Τότε θα είναι η ώρα ο κόσμος θα δώσει την μάχη σαν να του ανήκει η παράταξη. Και κάτι τελευταίο μην νομίζεται ότι έχει καμιά βαρύνουσα θέση η γνώμη σας. Να είστε σίγουροι πως και να μην μιλήσετε δεν «θα χάσει η Βενετιά βελόνι». Αλλιώς αν μείνετε στην ίδια ανυπαρξία και νομίζετε πως με τις μεταγραφές που κάνατε θα σωθείτε,πλανιέστε πλάνην οικτράν. Άφηστε τα υφάκια δέκα καρδιναλίων και..Άραται πύλες λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου