Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τους ξύπνησες όλους! Γιατί;


 Γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης



Ο ΤΙΤΛΟΣ είναι από μια παλιά τηλεοπτική διαφήμιση. Εν μέσω των Νυκτερινών Ωρών Ησυχίας, ένα μηχανάκι, με σπασμένη την εξάτμιση, περνούσε εμπρός από τα ανοιχτά, λόγω ζέστης, παράθυρα των σπιτιών, στα οποία άρχιζαν ξαφνικά να ανάβουν φώτα. Μια φωνή ακουγόταν να λέει: «Τους ξύπνησες όλους! Γιατί;».

Τη διαφήμιση αυτή τη θυμήθηκα μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και απευθυνόμενος σε κάθε Ελληνα ψηφοφόρο, του λέω «Τους ξύπνησες όλους! Γιατί;».

Γιατί ξύπνησες τον Αντώνη, από τον ύπνο του εφησυχασμένου, και τον έκανες να συνειδητοποιήσει πόσα λάθη είχε κάνει - με μεγαλύτερο την υπογραφή του δευτέρου μνημονίου; Τον ξύπνησες και τώρα τρέχει να ξαναμαζέψει τη διαλυμένη Ν.Δ. Μέχρι και τον πάτο του βαρελιού ξύνει, αναφέροντας τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο. Ξεχνώντας τα λόγια του ποιητή, πως «δεν ξυπνάει στον Ορθρινό κανένας πεθαμένος».

Ξύπνησες τον Βαγγέλη, από τον ύπνο του αδίκου, και κατάλαβε πως κακώς ονειρευόταν ένα ποσοστό που θα του επέτρεπε να συνεχίζει να παίζει έναν σοβαρό λόγο, στη διακυβέρνηση αυτής της χώρας. Γιατί τον ξύπνησες; Και μαζί του ξύπνησες και καμιά πενηνταριά από τα μέχρι προχτές «ακλόνητα» στελέχη,
μόνο και μόνο για να τα στείλεις πίσω στο κρεβάτι, να χορτάσουν ύπνο.

Γιατί ξύπνησες το 84% των ψηφοφόρων και πήραν είδηση πως ο Τσίπρας δεν αιθεροβατούσε όταν έλεγε πως θα πάρει την εντολή και θα ζητήσει να κάνει κυβέρνηση; Και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν, ώστε στις άλλες εκλογές να ψηφίσουν κι αυτοί Τσίπρα, για να είναι με τον νικητή.

Ξύπνησες το 93,5% των ψηφοφόρων και μάθανε πως όχι μόνον υπάρχει η Χρυσή Αυγή, αλλά είναι και δυνατή! Γιατί το έκανες; Αφού έως τώρα δεν είχαν πάρει είδηση πως η Χρυσή Αυγή είχε υποκαταστήσει το κράτος και είχε δημιουργήσει έναν μηχανισμό βοηθείας του πολίτη, εκεί που το κράτος απουσίαζε, γιατί τους ξύπνησες και τώρα δεν ξέρουν πώς να το εξηγήσουν;

Τους ξύπνησες όλους! Γιατί:

Εν είδει επιλόγου, θέλω να σημειώσω ότι είμαι βέβαιος πως εκείνοι που ξύπνησαν από το μηχανάκι, στη διαφήμιση, λίγα λεπτά μετά ξαναπέσαν στον κρεβάτι και κοιμήθηκαν του καλού καιρού!
Τσάμπα τούς είχε ξυπνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου