Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Έφτασε η στιγμή να τους πούμε: Άντε στο καλό.


20120503-001017.jpgΟ Μέγας Αλέξανδρος κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του αναγκάστηκε να προχωρήσει μέσα από την απέραντη έρημο της Γεδρωσίας. Σιγά σιγά εξαντλήθηκαν τα τρόφιμα και οι προμήθειες του νερού. Ο Αλέξανδρος δεν έτρωγε και δεν έπινε τίποτα για να δίνει το παράδειγμα στους άλλους. Μια μέρα μερικοί στρατιώτες του κάπου ανακάλυψαν λίγο νερό. Γέμισαν ένα κράνος και το πρόσφεραν στον Αλέξανδρο. Εκείνος το πήρε και αντί να το πιεί το έχυσε στο χώμα. Θα ήταν ο τελευταίος που θα έπινε νερό. Έτσι είναι οι ηγέτες!
Οι δυσμενείς επιπτώσεις από την καταστροφική διακυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου και των μελών της κυβέρνησής του έχουν αρχίσει από καιρό να γίνονται δυσβάστακτες για το λαό. Υπάρχουν άνθρωποι άνεργοι, άστεγοι, πεινασμένοι, χωρίς θέρμανση και ρεύμα και χωρίς υγειονομική περίθαλψη. Άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους, 
τον ασφαλιστικό τους φορέα, τους φόρους του κράτους, τα φροντιστήρια και τις σπουδές των παιδιών τους. Άνθρωποι που κάθε μέρα φορτώνονται με περισσότερα χρέη, που μπαίνουν στο περιθώριο.
Η κρίση όμως δεν άγγιξε ούτε στο ελάχιστο αυτούς που μας κυβερνούν. Ποιός από αυτούς έμεινε άνεργος, του κόψανε το ρεύμα, κρύωσε, έστειλε τα παιδιά του νηστικά στο σχολείο ή κοιμήθηκε στα παγκάκια; Κανένας!
Και το οικονομικό τσουνάμι, λόγω τις χρονικής υστέρησης ακόμα δεν μας χτύπησε καίρια. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι είτε στο ευρώ είτε στη δραχμή έρχονται δύσκολες μέρες γι’ αυτόν. Μόνο όμως γι’ αυτόν και όχι και για τους πολιτικούς που μας κυβερνούν. Προσωπικά πιστεύω ότι ο χρόνος που είχαμε για να επιλέξουμε ανάμεσα στο ένα νόμισμα ή στο άλλο έχει περάσει προ πολλού. Δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο και κανείς δεν πρόκειται να μας πει: ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Επομένως το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Ούτως ή άλλως τα γεγονότα θα μας οδηγήσουν από μόνα τους, αλλά με ποιους θα πάμε στην επόμενη δύσκολη μέρα; Οι Μύριοι στην κάθοδό τους είχαν αρχηγό τον Ξενοφώντα. Εμείς στη δική μας κάθοδο ποιους θα έχουμε αρχηγούς; Αυτούς που δεν τους άγγιξε και δεν θα τους αγγίξει καθόλου η κρίση; Αυτούς που όταν οι άλλοι μάζευαν τα μήλα αυτοί μάζευαν τα φύλλα και τώρα που είναι η εποχή των φύλλων μας υπόσχονται ότι θα μαζέψουν τα μήλα; Αυτούς που δεν τα κατέφεραν στα εύκολα και τώρα μας υπόσχονται ότι θα τα καταφέρουν στα δύσκολα; Αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα; Αυτούς που δεν τολμούν να περπατήσουν στο δρόμο και δεν έχουν τη ντροπή να αφήσουν από μόνοι τους την καρέκλα και να σηκωθούν να φύγουν; Αυτούς που αντί να απολύσουν τους εαυτούς τους απολύουν χωρίς καμιά τύψη τους άλλους; Αυτούς τους ψηλομύτες και τις ψηλομύτες που φοράνε ακριβά κουστούμια και ταγέρ και πίνουν το τσαγάκι τους στις διάφορες απόκρυφες διεθνιστικές λέσχες σχεδιάζοντας το μέλλον του κόσμου και της χώρας μας; Αυτούς που θέλησαν να κάνουν την Ελλάδα έναν αχταρμά λαών και θρησκειών και να την μεταβάλουν από χώρα σε χώρο για να τεμαχιστεί πιο εύκολα; Αυτούς που θέλουν να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία και τον εθνικό πλούτο; Αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους έξυπνους και το λαό βλάκες; Αυτούς για τους οποίους αξία έχει μόνο το χρήμα; Αν θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτούς ας τους ξαναψηφίσουμε. Εάν όμως θέλουμε να συνεχίσουμε με ανθρώπους που αγαπούν τον Θεό και την πατρίδα και που θα υπερασπίσουν τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα ήρθε η στιγμή να τους πούμε: άντε στο καλό.
Κατά την προσωπική μου εκτίμηση υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πολλοί από αυτούς που διακυβέρνησαν τη χώρα θα πρέπει να πάνε στη φυλακή. Αυτό όμως αρμόδια για να το αποφασίσει είναι η δικαιοσύνη. Όσο όμως συνεχίζουν να παραμένουν στην εξουσία όσοι πρέπει να ελεγχθούν για τα πεπραγμένα τους δεν πρόκειται να επιτρέψουν στην δικαιοσύνη να τους ελέγξει. Εάν θέλουμε όλοι αυτοί να μη δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη ας τους ξαναψηφίσουμε. Εάν όμως θέλουμε να βοηθήσουμε τη δικαιοσύνη να τους ελέγξει και να αποφασίσει γι’ αυτούς εάν είναι αθώοι ή ένοχοι ας τους πούμε: άντε στο καλό.
Στις 6 του Μάη ας αποφασίσουμε σωστά τι θα ψηφίσουμε γιατί μακριά από το ταμείο κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται. Ας σκεφτούμε ότι αν κάνανε τόσα κακά στη χώρα και στο λαό χωρίς να έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση τι θα κάνουν τώρα εάν την έχουν και ας τους πούμε: Άντε στο καλό.
economist

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου