Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Farage: Αυτό που σας κάνουν είναι απαίσιο!


Συνέντευξη στον Γιώργο Ε. Χριστοφορίδη
«Αυτό που σας έχουν κάνει είναι απαίσιο. Οι οικονομικές συνταγές που σας υποχρεώνουν να εφαρμόσετε στην Ελλάδα δεν έχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ πιθανότητα να δουλέψουν».

Δυστυχώς, αυτά δεν τα λέει κάποιος Ελληνας, αλλά ένας Αγγλος ευρωβουλευτής. Ο Nigel Farage, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στοnewsbomb.gr στο πλαίσιο της ολομέλειας τουευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τόνισε ότι: «Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα σύγχρονο ανάλογο στον πλανήτη, που οι ηγέτες μιας ελεύθερης δημοκρατικής χώρας να έχουν παραδώσει τα πάντα με τη θέλησή τους. Όταν βλέπω τα ρεπορτάζ με τους αγανακτισμένους ανθρώπους στην Ελλάδα δεν εκπλήσσομαι. Αν ήμουν Ελληνας, θα ήμουν κι εγώ στους δρόμους. Πιστεύω ότι αυτό που έχει γίνει είναι απαίσιο».
img_1306
- Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει η Ελλάδα; Πώς πρέπει να αντιδράσουν οι Ελληνες πολίτες;
Πιστεύω στην ανάγκη μιας εθνικής καμπάνιας υπέρ του δημοψηφίσματος. Αυτής της καμπάνιας πρέπει να ηγηθούν αξιόπιστοι Ελληνες από όλο το πολιτικό φάσμα. Και, βέβαια, αν μπορούσα να βοηθήσω σε αυτό με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τρόπο θα το έκανα. Ασφαλώς, αν τελικά οι Ελληνες ψηφίσουν να μείνουν στο ευρώ, έχει καλώς. Τότε, θα σταματήσω να μιλάω για την Ελλάδα και εσείς θα συνεχίσετε να πηγαίνετε κατά διαόλου, αλλά με το δικό σας τρόπο. Αλλά δεν το πιστεύω αυτό. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι ένα πολύ ξεχωριστό, ιδιαίτερο έθνος και κουλτούρα. Πάντα συμπαθούσα του Ελληνες. Εχω κάνει business στην Αθήνα με την προηγούμενη ιδιότητά μου. Εχω συνεργαστεί με αρκετές εταιρείες εκεί. Οι περισσότερες επισκέψεις μου στην Ελλάδα ήταν επιχειρηματικές. Θεωρώ ότι η ομορφιά της ευρωπαϊκής ηπείρου είναι που έχουμε αυτή τη φανταστική ποικιλία κουλτούρας, γνώσης, ιστορίας και κάνει την Ευρώπη την πιο φανταστική ήπειρο. Το να βλέπεις όλα αυτά να καταστρέφονται πιστεύω ότι είναι πολύ-πολύ λυπηρό. Γι’ αυτό προσπαθώ να είμαι κάτι σαν υπερασπιστής της Ελλάδας.
- Ποιο αντικείμενο σκέφτεστε ότι πρέπει να έχει ένα τέτοιο δημοψήφισμα;
Μα, την παραμονή ή όχι στο ευρώ, φυσικά.
- Εσείς μπορεί να το λέτε πολύ φυσικά, ως την αυτονόητη κίνηση της Ελλάδας για να βγει από την κρίση, αλλά δεν έχουν πεισθεί όλοι οι Ελληνες για την αναγκαιότητα της εξόδου από το ευρώ…
Η Αργεντινή, που είναι ένας πολύ καλός παραλληλισμός, είχε μέχρι πριν από μια δεκαετία ένα νόμισμα συνδεδεμένο με το δολάριο. Γινόταν, όμως, όλο και πιο προφανές ότι αυτό ήταν καταστροφικό για τη χώρα. Μια μέρα πριν την αποσύνδεση του νομίσματος από το δολάριο, οι περισσότεροι Αργεντίνοι ήταν αντίθετοι, γιατί ήξεραν ότι -διεθνώς- τα χρήματά τους θα υφίσταντο σοβαρότατη υποτίμηση. Όμως, την επόμενη μέρα της αποσύνδεσης από το δολάριο, η συντριπτική πλειοψηφία των Αργεντίνων ήταν απίστευτα ανακουφισμένοι. Υπ’ αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα χρειάζεται επιχειρηματικούς ηγέτες, ηγέτες των συνδικάτων και Ελληνες πολιτικούς με πραγματικό θάρρος να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό ότι «κοιτάξτε, δε θα είναι εύκολο, αλλά η εναλλακτική είναι απλά ο αργός θάνατος».
- Είστε, λοιπόν, απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος;
Η εναλλακτική είναι τόσο κακή, να παραμείνετε παγιδευμένοι όπως είστε, στο εσωτερικό ενός αποπληθωριστικού σπιράλ, που οι κοινωνικές συνέπειες είναι πραγματικά τρομακτικές. Χρειάζεται κουράγιο, αλλά θα κάνω μια πρόβλεψη που δεν έχω διατυπώσει στο παρελθόν: Η χώρα που θα εγκαταλείψει πρώτη το ευρώ, θα είναι και η χώρα που θα αναρρώσει πρώτη και, πιθανότατα, θα είναι και αυτή που θα τη ζηλεύουν όλοι οι υπόλοιποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου