Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Με το ΠΑΣΟΚ και ο άνθρωπος που θα μας… έβγαζε απ’ το χρέος


Θα θυμάστε ότι πριν από μερικούς μήνες γνωστό site είχε κάνει τη μεγάλη… αποκάλυψη για κάτι μετοχές σε χρυσό αξίας 670 δισ ευρώ από την «Τράπεζα της Ανατολής» η οποία λειτουργούσε πριν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Τότε είχε πέσει πολύ γέλιο διότι κάποιοι χρησιμοποιούσαν την ιστορία ως την μοναδική περίπτωση να σωθεί η Ελλάδα από τα χρέη της.
Τι για σκάνδαλο είχαν πει τότε, τι για μια μετοχή που κάποιοι κρύβουν ενώ έπρεπε να εισπράξουν εκατοντάδες δισ ευρώ, τι για υπόγειες διεργασίες. Είχε εμπλακεί η Εθνική τράπεζα η οποία εξαγόρασε την«Τράπεζα της Ανατολής» που φαίνεται να είχε τις μετοχές με εγγύηση σε χρυσό της τράπεζας της Γαλλίας.
Η υπόθεση είχε λήξει… άδοξα καθώς σε ανακοίνωσή της η Εθνική είχε αναφέρει ότι μετά την εξαγορά της «Τράπεζας της Ανατολής» από την Εθνική Τράπεζα το 1932 οι μετοχές – ομόλογα χρυσού ακυρώθηκαν και οι νόμιμοι δικαιούχοι τους μπορούσαν να λάβουν το ανωτέρω τίμημα των 200 δραχμών ανά μετοχή…
Κανείς δε ανακίνησε το θέμα καθώς θεωρήθηκε αστεία υπόθεση που δεν είχε ούτε λογική, ούτε βάση.
Αυτά τα λέμε για να σας πούμε και το εξής: Την αποτίμηση των μετοχών που θα έκαναν… πλούσιους όλους τους Ελληνες την είχε κάνει ο καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ κ. Θεόδωρος Καρυώτης.
Ποιος είναι αυτός; Μα ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας που ανακοίνωσε χθες ο Βενιζέλος(Tourkoglou).
Δεν αμφισβητούμε την επιστημοσύνη του κ. Καθηγητή, αλλά όταν μπλέκεται σε μια υπόθεση που όλοι χαρακτήρισαν αστεία, τότε κάτι περίεργο τρέχει.
Εκτός κι αν ο Βενιζέλος εκτίμησε τον αγώνα που έκανε ο κ. Καρυώτης για να κάνει την Ελλάδα πάμπλουτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου