Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Από τον ΓΑΠ στην ΨΑΠ


Προσοχή,προσοχή… Το πρωτοεμφανιζόμενο  σύνδρομο Ψ.Α.Π, (ψυχαναγκαστική άρνηση πρωθυπουργίας), έχει λάβει τραγικές διαστάσεις στην χώρα μας.
Πρώτο θύμα ο ΓΑΠ,ο οποίος σε όλους τους τόνους διακύρηται οτι δεν θέλει την πρωθυπουργία ,δεν είναι αγκιστρωμένος σε μια καρέκλα,ανακύρηξε τον εαυτό του αντιεξουσιαστή της εξουσίας και όχι πρωθυπουργό και άλλες πολλές τέτοιες παρενέργειες.
Το ερώτημα μάλιστα στο δημοψήφισμα που θέλησε να φέρει ήταν να’ναι κανείς πρωθυπουργός η να μην είναι;  Φήμες αναφέρουν οτι στο παραπέντε βουλευτές του κόμματος τον μετέπεισαν ώστε να το αλλάξει στο κάπως λιγότερο εξοργιστικό, δραχμή ή ευρώ.
Επόμενο θύμα,ο γνωστός κωλοτούμπας που πραγματικά έκανε οτι περνούσε απ’το χέρι του να μπεί σε μια κυβέρνηση με βλέψεις (γιατί όχι;)μέχρι και για την πρωθυπουργία! Εκεί ακριβώς ήταν που την πάτησε διότι δεν υπολόγισε στο σύνδρομο Ψ.Α.Π. που όντας κολλητικό τον χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Μάζεψε λοιπόν ξαφνικά τους δικούς του απο υπουργεία,διαδρόμους και έδρανα και πρόσταξε να τον ακολουθήσουν δηλώνοντας σε ολους τους τόνους: Δεν ψηφίζω τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα,είμαι ελεύθερος! Έχει επιδωθεί μάλιστα σε έναν ιδιότυπο αγώνα ώστε να μην μπεί στην νέα βουλή όντας επηρεασμένος απ’την πρόσφατη περιπέτειά του.
Τελευταία κρούσματα παρατηρήθηκαν και στον χώρο της αριστεράς και των αλλοπρόσαλλων συνεργασιών που προωθούνται με στόχο την συγκρότηση μεν μιας κυβέρνησης αλλά με τον Τσίπρα να προτιμά οποιονδήποτε εκτός απ’τον ίδιο, ακόμα και την Παπαρήγα για πρωθυπουργό!
Η είδηση έφτασε ως ήταν φυσικό στον Περισσό,και το σύνδρομο πιο ισχυρό απο ποτέ ξαναχτύπησε. Η Παπαρήγα αναμενόμενο λοιπόν να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων δηλώνοντας: Ψηφίστε με κι’ας κλαίω, πρωθυπουργία όμως δεν ζητώ, μα θα’χω να το λέω!
Απ’τους λίγους που δεν αποτελούν ενδεικτικό του συνδρόμου είναι ο Παπαδήμος ο οποίος όμως σαν τον μέγα Ναπολέων, διακυρήτει, είμαι ο “Πρωθυπουργεύων”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου