Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Το επιτελείο της ΝΔ συνεχίζει να βάζει επικοινωνιακά αυτογκόλ


Τα θαύματα στη ΝΔ κρατούν μόνο ένα 24ωρο
Πολλάκις έχουμε αναφερθεί στο… χάρισμα που έχει το ΠΑΣΟΚ να κάνει το άσπρο – μαύρο και να ανατρέπει την εικόνα που δημιουργείται εναντίον του. Λέγεται «επικοινωνιακά κόλπα» και σ’ αυτά οι Πασόκοι έχουν διδακτορικά. Μάλιστα, πολλές φορές μπροστά στο επικοινωνιακό χάρισμα –που συνδυάζεται φυσικά με τις προσβάσεις στα μέσα ενημέρωσης και τους νταβατζήδες των media-  τα υπόλοιπα κόμματα φαντάζουν μαθητούδια.
Τα γράφουμε όλα αυτά για έναν, απλούστατο λόγο. Ποιο είναι  το μεγάλο θέμα αυτών των ωρών; Μα φυσικά το Ζάππειο 3 και η εξαιρετικά επιτυχημένη οργάνωση της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά. Από τις λίγες φορές που η ΝΔ κατάφερε να επιβάλει τη δική της ατζέντα στο πολιτικό σκηνικό. Μάλιστα, το Ζάππειο ακολούθησε μια εντυπωσιακή ομιλία και συγκέντρωση στο Μαρούσι για να συμπληρωθεί η εικόνα ενός κόμματος που έχει δυναμική και μπορεί να διεκδικήσει το καλύτερο στις εκλογές.
Όμως, εκεί στη Συγγρού τα θαύματα διαρκούν το πολύ ένα 24ωρο. Κάποιοι έπεσαν στην παγίδα που τους έστησαν τα επικοινωνιακά τζιμάνια του ΠΑΣΟΚ. Αντί να συζητάμε για μέρες το οικονομικό πρόγραμμα του Σαμαρά, ξαφνικά, μόλις ξημέρωσε η Δευτέρα και για πολλές ακόμα ημέρες θα συζητάμε αν πρέπει να γίνει το ντιμπέιτ, πόσα να γίνουν, ποιοι θα πάρουν μέρος, αν φοβάται ο Σαμαράς, αν τρέμει ο Βενιζέλος, κι άλλα τέτοια ανούσια.
Ποιος… χ…στηκε για το πόσες τηλεμαχίες θα γίνουν;  Ρώτησε κανείς τον κόσμο τι θέλει να δει, να ακούσει και να πιστέψει;
Ο Σαμαράς τους έδινε μια προοπτική με τις ανακοινώσεις που έκανε, όμως, κάποιοι κατάφεραν να θάψουν επικοινωνιακά τις σημαντικές αυτές εξαγγελίες. Δευτέρα βράδυ στο Mega και ο Πρετεντέρης, αντί να συζητά για τα μέτρα που θα πάρει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, τρώει ώρες για το αν πρέπει να γίνουν τα ντιμπέιτ. Μα είμαστε με τα καλά μας;
Φυσικά το ΠΑΣΟΚ επιστράτευσε όλη του τη μαεστρία και τις γνωριμίες. Πέταξε και ο Παναγιωτόπουλος του Mega την πρόταση για τηλεμαχία κι έτσι το Ζάππειο 3 έγινε αίφνης μια παρένθεση στο πολιτικό κλίμα των ημερών.
Από την άλλη, έχουμε και το άλλο. Ξαφνικά  τρώνε στη ΝΔ το χρόνο τους για να απαντούν στον Καμμένο. Μα ποιος είναι αυτός ο Καμμένος που θα του δώσουν και αξία, θα του κάνουν και διαφήμιση; Άφησαν το Ζάππειο 3 για να ασχοληθούν με τα καμώματα του Καμμένου; Έλεος πια. Ειδήσεις, σάιτ, μπλογκ, ραδιόφωνα ασχολούνται όλη την ημέρα με τα ντιμπέιτ και το αν ο Καμμένος είναι ικανός να γράψει βιβλίο ή του το έγραψε ο Γεωργαλάς.
Μα είναι ποτέ δυνατόν; Δεν έχουν μάθει τόσα χρόνια τα κόλπα του ΠΑΣΟΚ εκεί στη Νέα Δημοκρατία; Κρίμα, γιατί ευκαιρίες σαν αυτές της παρουσίας του Σαμαρά στο Ζάππειο την Κυριακή, δεν είναι πολλές. Ειδικά όταν τα μέσα ενημέρωσης πρόσκεινται φιλικά στο ΠΑΣΟΚ.
Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου