Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Άρση βουλευτικής ασυλίας της Μπακογιάννη ζητά ο Άρειος Πάγος


Αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας της πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, διαβίβασε στη Βουλή η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του εμβάσματος ύψους 1 εκατ. δολ. του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου στο Λονδίνο.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έλαβε μεγάλη έκταση μετά την ετήσια ακρόαση του προέδρου της Αρχής καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδη, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Στη συνέχεια, η Βουλή διαβίβασε τη δήλωση "πόθεν έσχες" της Ντ. Μπακογιάννη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, η οποία διακρίβωσε τη μη αναφορά του επίμαχου ποσού, αλλά λόγω της βουλευτικής ασυλίας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δεν είχε τη δυνατότητα να προβεί σε καμία άλλη ενέργεια.
Κατόπιν αυτών, η Εισαγγελία Εφετών διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το σχετικό αίτημα άρσης της ασυλίας της. Σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης διαβίβασε το σχετικό αίτημα στη Βουλή, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αποφασίσει για το θέμα αυτό.
πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου