Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Εκανε η μύγα κώλο


 
 Γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης





ΣΗΜΕΡΑ, τηρώντας το έθιμο της Πρωταπριλιάς, όλα τα ΜΜΕ -εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα- θα έχουν ένα ψέμα, με στόχο να σας «ξεγελάσουν», για να γελάσετε με την ευρηματικότητά τους. Αυτή η προσπάθειά τους να τηρήσουν το έθιμο, δημοσιεύοντας ένα ψέμα, είναι πράγματι αστεία, αν σκεφτεί κανείς τα πόσα, αναρίθμητα, ψέματα δημοσιεύουν τις υπόλοιπες τριακόσιες εξήντα τρεις ημέρες του χρόνου.

Πάμε, όμως, παρακάτω, για να δικαιολογήσουμε και να εξηγήσουμε τον τίτλο του σημερινού χρονογραφήματος. Ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον διορισμένο πρωθυπουργεύοντα Λουκά Παπαδήμο, για την ημερομηνία των εκλογών κι εκείνος, όλως αλαζονικά, απάντησε: «Κάντε υπομονή!» Τι λέτε, κύριε! Με ποιο δικαίωμα ένα εκτελεστικό όργανο απαντά τοιουτοτρόπως σ’ αυτή την ερώτηση; Από πότε μαγκέψατε τόσο πολύ εσείς, ένας καθωσπρέπει υπάλληλος των δύο συνεργαζόμενων κομμάτων, ώστε να μας λέτε, χαμογελαστός, να κάνουμε υπομονή μέχρι να μάθουμε πότε θα γίνουν εκλογές και θα πάρετε πόδι και θα πάτε στο καλό; Δεν φτάνει που κάνουμε υπομονή πάνω από δέκα χρόνια μέχρι να μάθουμε πότε θα σταματήσετε να παίρνετε την αμοιβή σας από το πανεπιστήμιο, στο οποίο δεν πατάτε ποτέ;

Πάμε παρακάτω! Στις πολιτείες των ΗΠΑ, στις οποίες ισχύει ακόμη η θανατική καταδίκη, η δουλειά γίνεται ως εξής: Πρώτον, διορίζουν έναν δήμιο, ο οποίος θα ανεβάσει τον διακόπτη και θα λειτουργήσει η ηλεκτρική καρέκλα, σκοτώνοντας τον καταδικασμένο. Δεύτερον: Μία επιτροπή από παρευρισκόμενους εκπροσώπους, υπογράφει στα επίσημα έγγραφα, διαβεβαιώνοντας ότι καλώς διεξήχθη η διαδικασία της εκτέλεσης και καλώς «Θεός σχωρέστον» πλέον τον καταδικασμένο.

Πάμε παρακάτω: Στην Ελλάδα, τι έγινε; Τα δύο κόμματα διόρισαν κάποιον ΠαπαΔήμιο να προχωρήσει στην εκτέλεση της θανατικής καταδίκης, μετά από συνεννόηση και με τους άλλους δημίους των σκοτεινών συντεχνιών (Τριλάτεραλ Μπίλντεμπεργκ κ.λπ.). Στη συνέχεια, μια επιτροπή από 199 αντιπροσώπους του λαού, βεβαίωσε, διά της ψήφου των μελών της, πως καλώς έγινε η εκτέλεση, όπως και ότι καλώς είχε αποφασισθεί η καταδίκη διά του πρώτου Μνημονίου, το οποίο δεν είχε μπει σε ψηφοφορία. Κι επί τη ευκαιρία ψήφισαν και το PSI, το οποίο είχε συμφωνηθεί με τη μεσολάβηση του ΠαπαΔημίου και με το οποίο σβήνονταν χρέη 105 δισ., ώστε να χρεωθούμε με 130 δισ.! Ολοι συμφωνούν πως ο ΠαπαΔήμιος έκανε καλά τη δουλειά για την οποία είχε προσληφθεί, κι όλοι τον συγχαίρουν. Από αυτά τα συγχαρητήρια έκανε κώλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου