Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ανοίγει ο φάκελος της αυτοκτονίας Τσαλικίδη και μαζί του η υπόθεση των υποκλοπών του 2004


Aνοίγει εκ νέου το πιο σκοτεινό κεφάλαιιο της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών κινητών τηλεφώνων μέσω της εταιρείας Vodafon κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών της κυβέρνησης Καραμανλή που ήρθε στην δημοσιότητα του 2006, αλλά αφορούσε την περίοδο 2004-2005.
Ο εισαγγελέας ενέκρινε το αίτημα της οικογενείας του απαγχονισθέντος υπαλλήλου της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός το 2005 και οδήγησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης.
Συγκεκριμένα μόλιις αυτοκτόνησε (;) ο Κ.Τσαλικίδης, η Vodafone διά του τότε διευθύνοντος συμβουλου της, Γ.Κορωνιά και άλλων στελεχών της, επισκέφθηκαν τον Μάρτιο του 2005 το πρωθυπουργικό γραφείο και ενημέρωσαν τον σύμβουλο του τότε πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, τον Γιάννη Αγγέλου, ότι κάποιοι είχαν εγκαταστήσει μέσω της Vodafone πριν από ένα χρόνο λογισμικό υποκλοπών στα τηλέφωνα της Vodafone που χρησιμοποιούσαν τα κυβερνητικά στελέχη.
Συγκεκριμένα παρακολουθούσαν μέχρι και πρωθυπουργικά νούμερα, τον αριθμό του τηλεφώνου της συζύγου του τότε πρωθυπουργού Ν.Καραμανλή, καθώς και αριθμούς τηλεφώνων των περισσότερων υπουργών, αλλά και στελεχών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κλπ.
Από την έρευνα που ακολούθησε αποκαλύφθηκε ότι το κέντρο λήψης του περιεχομένου των παρακολουθήσεων βρισκόταν μέσα στην ... αμερικανική πρεσβεία.
Όλα αυτά ήρθαν στην δημοσιότητα μετά την αυτοκτονία (;) Τσαλικίδη.  Και οι δύο δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, καθώς ο ίδιος ήταν άμεσα εμπλεκόμενος με την υπόθεση. Το θέμα είναι ότι "αυτοκτόνησε" ενώ δεν είχε αποκαλυφθεί τίποτα. Μετά την αυτοκτονία του ο Κορωνιάς ενημέρωσε τον Αγγέλου. 
Η οικογένεια του θανόντος, όμως, κατέθεσε αίτηση στην εισαγγελία για την εκταφή της σωρού του νεκρού, προκειμένου να διενεργηθούν τοξικολογικές εξετάσεις και ακτινοσκοπήσεις. Η θέση τους είναι ότι ο εκλιπών δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε, με την αυτοκτονία να είναι σκηνοθετημένη από τους εκτελεστές του. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο εκλιπών είχε μιλήσει λίγη ώρα πριν με την αρραβωνιαστικιά του και είχαν δώσει ραντεβού!
Μια ακόμα σκοτεινή υπόθεση της εποχής της διακυβέρνησης Καραμανλή, μετά την απόπειρα δολοφονίας του ιδίου. Μια υπόθεση που ζητεί πιεστικά απαντήσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου