Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

O «ύπαρχος του Τιτανικού» συνεχίζει να προκαλεί


Προκλητικός για ακόμη μια φορά ο Γ. Παπακωνσταντίνου ή γνωστότερος ως «ύπαρχος του Τιτανικού», απέστειλε υπόμνημα στην εξεταστική επιτροπή της βουλής που διερευνά την υπόθεση των δημοσιονομικών στατιστικών στοιχείων.
Χωρίς να απαντήσει στις κατηγορίες εναντίον του αλλά και όλης της προηγούμενης κυβέρνησης για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων που οδήγησε στο Μνημόνιο, ο πρώην τσάρος της οικονομίας την κρίσιμη περίοδο, αρκέστηκε να εξαπολύσει επίθεση στη Νέα Δημοκρατία γιατί απέκρυψε στατιστικά στοιχεία πριν από τις εκλογές του 2009.
Ο υπουργός μάλιστα, πηγαίνοντας στη Βουλή είπε ότι η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ μετά τις εκλογές του 2009 «δεν έκανε κάτι παραπάνω από το να αποτυπώσει τα πραγματικά στοιχεία του ελλείμματος». Είπε μάλιστα ότι το γεγονός ότι δεν πήγαν ως μάρτυρες σημαντικοί υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ δείχνει την ενοχή τους.
Επιτέθηκε και στον πρώην επικεφαλής της (τότε) Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Εμ. Κοντοπυράκη, ο οποίος έχει επιρρίψει κάθε ευθύνη στο υπουργείο Οικονομικών και τον κ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι «ο κ. Κοντοπυράκης έστειλε ψευδή στοιχεία». «Τον φώναξα στο γραφείο μου και του είπα πώς είναι δυνατόν να στέλνει 6% έλλειμμα όταν ήδη η Τράπεζα της Ελλάδας έδινε 8,5% έλλειμμα»
Στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι τα στοιχεία που έχει «αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εν γνώσει της έστελνε ψευδή στοιχεία στους Ευρωπαίους εταίρους μας, κρύβοντας το πραγματικό ύψος τους δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας».
«Η κοινοποίηση ελλείμματος 6% κατά κανένα τρόπο δεν μπορεί να ερμηνευτεί απλώς ως “αισιόδοξη πρόβλεψη”. Αποτελεί συνειδητή προσπάθεια απόκρυψης των πραγματικών στοιχείων του ελλείμματος ενόψει των εκλογών», ανέφερε χαρακτηριστικά δείχνοντας ξεκάθαρα τους κ. Παπαθανασίου και Αλογοσκούφη.
Είπε κι άλλα πολλά ο κ. Παπακωνσταντίνου όμως δεν απάντησε σε ορισμένα καίρια ερωτήματα:
  • Ξέχασε να πει ότι τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση όσο και οι υπουργοί της, εφόσον έδωσαν ψεύτικα στοιχεία, τιμωρήθηκαν γι’ αυτό. Η ΝΔ έχασε με 11 μονάδες διαφορά, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά.
  • Δεν απάντησε στις αιτιάσεις του στενού του συνεργάτη, κ. Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ ο οποίος άφησε αιχμές για τις μεθόδους και τις πρακτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
  • Δεν απάντησε στον κ. Προβόπουλο ο οποίος προ ημερών εξαπέλυσε βόμβα εναντίον του λέγοντας ότι δεν έγιναν όλα όσα έπρεπε εκείνη την κρίσιμη περίοδο και η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο. Ούτε είπε γιατί ενώ γνώριζαν από το καλοκαίρι του 2009 το πραγματικό έλλειμμα και το χάος στην οικονομία στη συνέχεια έλεγαν ότι υπάρχουν λεφτά και μοίραζαν επιδόματα αλληλεγγύης.
  • Δεν απάντησε για τις ευθύνες του ιδίου όταν χαρακτήριζε Τιτανικό την Ελλάδα και εκτίνασσε τα spreads στα ύψη. Τη φράση αυτή τη χαρακτήρισαν ατυχή ακόμη και στενοί του συνεργάτες. Ούτε για τις ατυχείς διαπραγματεύσεις του στο εξωτερικό, είπε κάτι.
Δεν απάντησε τέλος γιατί αφού πράγματι παρέλαβε μεγάλο έλλειμμα δεν το μείωσε, παρά τα Μνημόνια και τα σκληρά μέτρα που πήρε. Ενώ υποσχέθηκε δύο και τρεις φορές ότι βγαίνουμε από την κρίση, τελικά έχουμε μπει πιο βαθιά. Δεν είναι σοβαρότερο άραγε ότι κατακρεούργησε τον ελληνικό λαό και το έλλειμμα είναι πάνω από 10%;
 Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ο βασικός υπεύθυνος για το χάλι της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Αντί λοιπόν να επιδίδεται σε επιθέσεις κατά των αντιπάλων του, ας κάνει και καμιά αυτοκριτική αλλά και… τάμα που βρίσκεται στην Ελλάδα όπου κανείς πολιτικός δεν πάει φυλακή. Αλλιώς θα είχε την τύχη του πρωθυπουργού της Ισλανδίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου