Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

O Παπαδήμος θέλει να μείνει πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές!

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Λουκάς Παπαδήμος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παραμείνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και μετά τις εκλογές, αν δεν προκύψει αυτοδυναμία ενός κόμματος.

Το «έγκλημα» προμελετημένο, αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει παρασκηνιακή συμφωνία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για μετεκλογική συνεργασία, άσχετα αν επισήμως δεν το εκφράζουν στο όνομα της ..συσπείρωσης.

Όπως είπε, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν από την επόμενη κυβέρνηση, ενώ η δήλωση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου είναι η εξής: «Η μεγάλη σιωπηρή πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη».

Παράλληλα, είπε ότι η πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα αποτρέψει μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους, επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι η επιτυχία του προγράμματος δεν είναι αυτή που διαρρέουν, αφού τα σενάρια για PSI Νο2 έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες.

Τέλος, εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια από το εξωτερικό, αν δεν καταφέρει να βγει στις αγορές το 2015, επιβεβαιώνοντας και εδώ το σενάριο που θέλει την χώρα μας να βαρύνεται με ένα ακόμα δάνειο 50 δις το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου