Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Να σταματήσουν τα … δωράκια της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ!


Αν όλα εξελιχθούν κανονικά, σε ενάμιση μήνα περίπου θα έχουμε τις κρισιμότερες εκλογές της μεταπολιτευτικής περιόδου. Ωστόσο, μου προκαλεί εντύπωση η τακτική που ακολουθεί η ΝΔ, η οποία συνεχίζει να αντιπολιτεύεται στο ΠΑΣΟΚ με παρωχημένους όρους αστικής πολιτικής ευγένειας δίνοντάς του συνεχώς προεκλογικά δωράκια.
Μήπως θεωρούν ότι επειδή παραιτήθηκε ο ΓΑΠ, «τελείωσε» το ΠΑΣΟΚ και θα κάνουν περίπατο στις εκλογές;
Πλανώνται πλάνη οικτρά, διότι όπως φρόντισε να μας πληροφορήσει ο καθεστωτικός πασοκικός τύπος «το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ…και είναι και επτάψυχο».
Πριν δύο Κυριακές ακούσαμε τον πρόεδρο της ΝΔ να ζητά ισχυρή αυτοδυναμία για να αποκτήσει την απαιτούμενη δύναμη ώστε να διαλύσει το “πράσινο κράτος” και να θέσει τα θεμέλια της “Νέας Μεταπολίτευσης”. Παράλληλα, εξήγησε του λόγους που τον οδήγησαν στη συμμετοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς και στην ψήφιση της νέας δανειακής και του psi: “ Οι αγωνιώδεις προειδοποιήσεις μας βγήκαν σωστές όταν τους λέγαμε ότι η Ελλάδα γλιστράει όλο και περισσότερο, στην καταστροφή. Κι όταν έφτασε στην άκρη του γκρεμού, τι έπρεπε να κάνω; Να την αφήσω να πέσει για να βγω «δικαιωμένος»;
Ο στόχος της συγκεκριμένης ομιλίας του κ. Σαμαρά ήταν να δοθεί το στίγμα της προεκλογικής ρητορείας κατά του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, χτυπάμε αλύπητα αυτούς που υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας, αντιτάσσοντας  την υπεύθυνη και πατριωτική στάση που επέδειξε η ΝΔ.
Στη Συγγρού όμως φαίνεται πως κατάλαβαν ακριβώς το αντίθετο. Βλέπουμε έτσι δημόσιες αβρότητες μεταξύ πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ με αντίστοιχα του ΠΑΣΟΚ,  μία άνευρη αντιμετώπιση  του σκανδάλου με το «φούσκωμα» του ελλείμματος και τη ΝΔ να φτάνει στο σημείο να  ανακηρύξει τον  Χρυσοχοϊδη πολέμιο της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης που εξέθρεψε  το ΠΑΣΟΚ.
To έχουμε γράψει εδώ πολλές φορές ότι «δωράκια αυτοϋπονόμευσης στους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν γίνονται».
Να καταλάβω τις αβρότητες του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος μέσω των τελευταίων συνεντεύξεων του έχει ξεκαθαρίσει τις επιθυμίες του για την επαύριον των εκλογών. Κάθε πολιτική φιλοδοξία θεμιτή. Το να αντιμετωπίζονται όμως με ξερά δελτία τύπου, το σκάνδαλο του ελλείμματος που μπορεί να δώσει την αυτοδυναμία στη ΝΔ, καθώς και οι κατηγορίες του Βενιζέλου για ευκαιριακή πολιτική του Σαμαρά, είναι επιεικώς απαράδεκτο.
Και τι να πούμε  για την «διάσωση» του κ. Χρυσοχοϊδη;
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποια χρησιμότητα εξυπηρετούσε η χθεσινή συνάντηση του Χρυσοχοϊδη με τον Πρόεδρο της ΝΔ με  αντικείμενο τη …λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα;
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που ψήφισε χωρίς να έχει διαβάσει το μνημόνιο, έφυγε από το Υπουργείο Ανάπτυξης ως αποτυχημένος. Είπε να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είδε ότι δεν τον έπαιρνε, και έκανε πίσω. Πήγε στο Υπουργείο ΠΡΟΠΟ και έκτοτε επιδίδεται σε ενέργειες δημοσίων σχέσεων για να φτιάξει το θρυμματισμένο προφίλ του. Ενώ σε χθεσινή συνέντευξη του τάχθηκε  κατά των πρόωρων εκλογών ζητώντας την παράταση του  βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου έως την Άνοιξη του 2013.
Τι να πω τέλος για όλη αυτήν την παράσταση με τον αντικαταστάτη του Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών; Συζητάει η ΝΔ αν θα δεχθεί τον Σαχινίδη ή τον Γιαννίτση, λίγες εβδομάδες προ των εκλογών; Πότε θα ενημερωθεί και πότε θα ενεργήσει; Δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του υπουργού Οικονομικών ο Παπαδήμος να πάμε σε εκλογές να τελειώνουμε;
Κύριοι της ΝΔ η αυτοδυναμία δεν θα καταστεί δυνατή χαϊδεύοντας το κεφάλι του φιδιού. Το κεφάλι του φιδιού το πατάνε…
Πάνος Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου