Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ο Βενιζέλος συζήτησε με τον Σόιμπλε την έξοδο από το Ευρώ


Είχε κρυφή αντζέντα τόσο καιρό ο Ευ. Βενιζέλος; Ο άνθρωπος που μας έλεγε ότι η οικονομία θα έχει πλεονάσματα την άνοιξη του 2012 αποκαλύπτεται ότι συζητούσε μέχρι πρότινος για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Αποκαλυπτικός ήταν ο Σόιμπλε από τη Φλωρεντία όπου μίλησε λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Συζήτησα “πολύ ανοικτά” με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, αν η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα να φύγει από το ευρώ. Οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν ότι είναι 100% καλύτερα να μείνει η χώρα στο ευρώ». Αυτά είπε ο κ. Σόιμπλε σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι ξεχωριστεί περίπτωση και θα χρειαστούν πολλά χρήματα να ξοδευτούν για να σωθεί.
Όμως, η ομιλία του αυτή αποδεικνύει ότι ο κ. Βενιζέλος από το περασμένο φθινόπωρο μας έλεγε να κάνουμε «ντου» για να σώσουμε τη χώρα, μας πήρε ότι λεφτά είχαμε στην τσέπη μας, μας υποσχόταν καλύτερες ημέρες με λιγότερα μέτρα αλλά στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο έσκυβε το κεφάλι και διαπραγματευόταν έξοδο από το ευρώ.
Κατά τα λοιπά ο χερ Σόιμπλε είπε:  «Έχουμε δείξει μεγάλη αλληλεγγύη στην Ελλάδα. Όλοι ξέρουν ότι τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι στην Ελλάδα και και δεν πρέπει κανείς να τα αναζητά έξω από τη χώρα».
Βέβαια, ο Γερμανός είχε και τα νεύρα του καθώς φοιτητές φόρεσαν μάσκες με τη μορφή γουρουνιών θέλοντας να το πικάρουν για τα PIIGS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου