Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ




Το κόμμα, το κάθε κόμμα, δεν ανήκει στον αρχηγό του, ιδιαίτερα αν αυτός ο αρχηγός δεν ανταποκρίθηκε στις υποσχέσεις του, είτε διότι δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις πιέσεις κάποιων «ανορθόδοξων» στελεχών, είτε διότι είναι γενικώς αδύναμος και επιρρεπής σε εκβιασμούς, είτε διότι δε διαθέτει ευρεία διορατικότητα ώστε να αφουγκράζεται τις σωστές φωνές και μέσα στο κόμμα αλλά και του κόσμου και ίσως επειδή αυτό του υπαγορεύουν έξωθεν συμφέροντα.
Δε θα ασχοληθώ με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι ένα θλιβερό, διεφθαρμένο και κυρίως προδοτικό παρελθόν.
Θα ασχοληθώ με το άλλο μεγάλο κόμμα, τη ΝΔ.
Είναι γεγονός ότι η χώρα μας χρειάζεται μια δυνατή, ηθική και πατριωτική κυβέρνηση. Η ΝΔ είναι το κόμμα που έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, αλλά και τη μεγαλύτερη πιθανότητα να κυβερνήσει. Ωστόσο - όπως συμβαίνει σε όλα τα κόμματα- στις αγκάλες της έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει και στελέχη που δεν έχουν σε πρώτη αξία τους την ηθική, τη δικαιοσύνη, την εργατικότητα, την αγάπη για τον έλληνα πολίτη και κυρίως την αφοσίωσή τους στο καλό τής πατρίδας. Τα αίτια ή τα κριτήρια ποικίλουν. Μπορεί να φταίνε οι δημόσιες σχέσεις, η οικογενειακή παράδοση, η προίκα- ο αριθμός των ψηφοφόρων που ίσως «φέρνει» μαζί του ο εκάστοτε υποψήφιος…
Κι εκεί μπαίνει ο δικός μας ρόλος. Οι βουλευτές και οι υπουργοί του κόμματος έχουν μια πορεία που δεν πρέπει να αγνοούμε. Ας ξεχάσουμε τον γνωστό του γνωστού που ΙΣΩΣ βοηθήσει ώστε να διοριστεί το παιδί μας. Αυτά έχουν πεθάνει, ξεχάστε τα. Αν σας πουν το αντίθετο, σας κοροϊδεύουν και επιθυμούν να σας εκμεταλλευτούν.
Βοηθείστε να καθαρίσουμε το κόμμα που πιθανόν θα κυβερνήσει.
Αν συμφωνείτε με τις «συγκυβερνήσεις» και τις «συνεργασίες», εξακολουθήστε να ψηφίζετε τους παρεισφρήσαντες, μαγαριστές της ιδεολογίας του κόμματος, που, αν δεν κάνω λάθος, εξακολουθεί να είναι ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός. Η ελεύθερη αγορά σε συνεργασία με ένα κράτος δικαίου, και κοινωνικής στήριξης.
Διαλέξτε εσείς τους ηθικούς, τους ανθρώπους που έχουν δείξει ότι δε φοβούνται τη σκληρή δουλειά, που τα δίνουν όλα για να στηρίξουν την πατρίδα τους και τους πολίτες της. Ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι δε σε περιφρονούν Έλληνα, δεν σε έχουν για πιόνι προς επίτευξη των σκοπιμοτήτων τους. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθηθεί και ο αρχηγός του κόμματος, γιατί θα έχει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του κράτους μόνο και όχι τους αρουραίους που ροκανίζουν θέσεις, ιδεολογίες και πρωτοβουλίες.
Τελειώνοντας, πρέπει να σας ομολογήσω κάτι. Ανατριχιάζω και μόνο στη σκέψη ότι στην επόμενη κυβέρνηση μπορεί να συμμετέχουν άτομα που δεν ετήρησαν στο παρελθόν τον όρκο τους όπως οi Αβραμόπουλος, Βαρβιτσιώτης, Μητσοτάκης κτλ κτλ κάποια τυχαία ονόματα ως παράδειγμα.
Αν έχετε κάποιο επιχείρημα να μου αντιπαραθέσετε, παρακαλώ να το κάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου