Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Όχι μόνον ο Ρόντος αλλά και ο Παπανδρέου πρέπει να κληθεί για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή εφ’ όσον ο Ρόντος αποτελεί διαχρονικό συνεργάτη της σκοτεινής ομάδας.


Το δημοσίευμα των “Επικαίρων” για το οποίο κλήθηκε ο Ρόντος στην δικαιοσύνη. Ο Παπανδρέου βάφτιζε τους Ρώσους “Συνωμοσιολόγους”! Προφανώς για να τους κάνει πλακίτσα ακύρωσε τον αγωγό…

“Στα χέρια του Ρόντος το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή”

Την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, εκτός από τους παραλήπτες –μέλη της τότε κυβέρνησης– της απόρρητης έκθεσης της ΕΥΠ, γνώριζε ένας ακόμη άνθρωπος: ο Ελληνοαμερικανός Άλεξ Ρόντος, μυστικοσύμβουλος του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα με το απόρρητο Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης της ΕΥΠ, ο κ. Ρόντος, σύμβουλος του προέδρου της Γεωργίας Μ. Σαακασβίλι, είχε λάβει γνώση αμερικανικού σχεδίου για τη ματαίωση του αγωγού South Stream, μέρος του οποίου αποτελούσε ο σχεδιασμός της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα, όπως αναγράφεται στο απόρρητο έγγραφο, ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε για το σχέδιο από τον κ. Ρόντο! «Ο αντικειμενικός σκοπός του εν λόγω σχεδίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου (σ.σ. του κ. πρωθυπουργού) με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει στα χέρια του από τον Άλεξ Ρόντο (σύμβουλο του προέδρου της Γεωργίας), σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του αγωγού South Stream. Το εν λόγω σχέδιο προσβολής του Στόχου αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού αποσταθεροποίησης της χώρας που έχει την κωδική ονομασία “Πυθία 1”», σημειώνεται σχετικά.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη του διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα στο Μέγαρο Μαξίμου και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό την Τετάρτη 15 Ιουνίου, όταν είχε αρχίσει η προδημοσίευση της αποκάλυψης-σοκ των «Επικαίρων». Ο κ. Παπανδρέου, παρά τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις εκείνης της ημέρας και την επικείμενη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ζήτησε να μάθει από τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών περαιτέρω για την πιστότητα και την αξιοπιστία του εγγράφου, υποστηρίζοντας ο ίδιος ότι πρόκειται περί φαντασιόπληκτων σεναρίων των Ρώσων της FSB.

Τα «Επίκαιρα» απευθύνθηκαν στον τότε διοικητή της ΕΥΠ και νυν βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Γιάννη Κοραντή, προκειμένου να μάθουν αν το σχέδιο ήταν σε γνώση του κ. Παπανδρέου αλλά και για το αν η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης είναι αρνητικά δια κείμενη προς τη Μόσχα. «Ως προς το πρώτο σκέλος, δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Ως προς το δεύτερο, ως ΛΑΟΣ έχουμε επικρίνει αυστηρά την κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη στάση που κρατά απέναντι στη Μόσχα. Να σημειωθεί ότι πριν από τις εκλογές είχε τοποθετηθεί πολιτικά και είχε περάσει προς κάθε πλευρά ένα μήνυμα αδιαφορίας σε ό,τι αφορά στον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που έκανε μετά να διορθώσει την εικόνα, αυτή είχε παγιωθεί», σημειώνει ο έμπειρος διπλωμάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου