Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ PROFIL: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΟΥΝΤΟΥ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»!


Είναι το ίδιο περιοδικό που στις 2 Ιανουαρίου ανακήρυξε τον ΓΑΠ ως «Άνθρωπο της χρονιάς» για το 2011!

Το αυστριακό περιοδικό PROFIL, σε μακροσκελές του άρθρο για την Ελλάδα, χαρακτηρίζει το μνημόνιο ως οικονομικό-πολιτικό «βουντού»!

Όπως αναφέρει οι πολιτικές που ασκούνται στην χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια, είναι ένα συνονθύλευμα κακών ιδεών από κάθε οικονομική θεωρία.

«Μάταια αναζητά κανείς στο πρόγραμμα αυτό μια οικονομικο-πολιτική κατεύθυνση» καθώς ούτε νεοφιλελεύθερο είναι, αφού προβλέπει υπερβολικές αυξήσεις φόρων, ούτε σοσιαλδημοκρατικό, καθώς οι φόροι πλήττουν τις πλατιές μάζες, ούτε και «κεϊνσιανό», γιατί με τις περικοπές θέσεων και μισθών αφαιρείται το χρήμα από την οικονομία, σημειώνουν οι αρθρογράφοι. «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνενώνει ό,τι χειρότερο από παντού, πρόκειται για μια σαδο-οικονομία» τονίζουν.

Μάλιστα λέει, ότι οι Ευρωπαίοι «σωτήρες εκμεταλλεύονται την Ελλάδα ως πεδίο πειραματισμού» επιβάλλοντας ένα πρόγραμμα το οποίο σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα χλευαζόταν ως οικονομικό-πολιτικό «βουντού», αφού επιβάλλει ταυτόχρονα ακραία λιτότητα εν μέσω ύφεσης, με αυξήσεις υφιστάμενων φόρων και νέες επιβαρύνσεις και μειώσεις μισθών.

Πώς καταλήγει το άρθρο του αυστριακού περιοδικού;

«Κι αν στο τέλος η Ελλάδα καταρρεύσει, υπάρχει και ακόμη μια εναλλακτική επιλογή, δηλαδή, το ίδιο πείραμα να επιτύχει στην Πορτογαλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου