Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ο Γιώργος έχει σχέδιο, να μας στείλει στο … ψυχιατρείο


Αφού… έσωσε την πατρίδα, αφού ξεκαθάρισε τα εσωτερικά του κόμματός του κι αφού έλυσε το πρόβλημα του παγκόσμιου σοσιαλιστικού κινήματος, ο Γ. Παπανδρέου πήγε διακοπές. Επισκέφτηκε για ένα χαλαρό γουικέντ τη Σκιάθο, έκανε το κανό του, ηρέμησε από τις σκοτούρες της πατρίδας, ξεφορτώθηκε το Βενιζέλο, το Χρυσοχοϊδη και τον Λοβέρδο και επιστρέφει δριμύτερος.
Δεν είναι κακό ο άνθρωπος να κάνει μια μικρή απόδραση από τα καθημερινά. Έχει να σκεφτεί άλλωστε που έφερε την πατρίδα του, κι αυτή είναι πολύ σοβαρή δουλειά.
Το κακό είναι ότι βλέπει ο Σόιμπλε τον ΓΑΠ να κάνει τις διακοπές του ενώ η Ελλάδα χρεοκοπεί και δικαιολογημένα αναρωτιέται τι θα κάνουν οι υπόλοιποι Έλληνες,
Πριν φύγει για από την Αθήνα είχε φροντίσει να καταθέσει μια ακόμη ιστορική πολιτική πρόταση από αυτές που έφτιαξαν τον προσωπικό του μύθο: Επιθυμεί διακαώς  προσφυγή στη βάση του ΠΑΣΟΚ και όταν του επισημάνθηκαν τα προβλήματα και οι δυσκολίες, αντιπρότεινε να γίνει η ψηφοφορία με SMS.
Αρχικά η πρόταση αυτή εκλήφθηκε από τους συνομιλητές του ως καλαμπούρι αλλά ο κ. Παπανδρέου τους κατέστησε σαφές ότι σοβαρολογεί (κάτι που κάνει όλο και πιο  σπάνια) και μάλιστα ζήτησε να γίνει η σχετική μελέτη για το όλο θέμα. Λεφτά για μελέτες φαίνεται ότι ακόμη υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ.
Ασφαλείς πληροφορίες μιλούν για το ολοκληρωμένο σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου για τη μη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ: οι υποψήφιο θα κλεισθούν στην Ιπποκράτους και κάθε Κυριακή Βράδυ θα φεύγει και από ένας σε πανελλήνια διακαναλική ζωντανή μετάδοση, μέχρι να μείνει ο εκλεκτός.
Στην ψηφοφορία θα μετέχει μόνο το τηλεοπτικό κοινό, το οποίο θα στέλνει αρνητικές ψήφους. Ούτως ή άλλως δεν μπορεί να λάβει και κανείς θετική ψήφο εντός του Κινήματος.
Δεν χρειάζεται και πολύ φιλοσοφία για να αντιληφθούμε ποιος θα κερδίσει: ο Big Brother Papandreou ασφαλώς.
Υπό αυτό το πρίσμα η προπόνηση στη Σκιάθο, είναι η σωματική και ψυχολογική προετοιμασία του πολεμιστή, πριν κλειστεί στο κάστρο της Ιπποκράτους για να κατατροπώσει για μία ακόμη φορά τους αμφισβητίες του. Ασφαλώς και διακατέχεται από τεράστιο άγχος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν το δείχνει για να μη μας πανικοβάλλει.
Άλλωστε κάθε φορά που επισκέπτεται νησί του Αιγαίου, τα διεθνή Χρηματιστήρια «ματώνουν»..
Πάντως αν είχε διαπραγματευθεί τα δημοσιονομικά της Ελλάδος, τόσο καλά όσο την καρέκλα του στο ΠΑΣΟΚ, θα είχαμε όντως γίνει Δανία και όχι Δανεία του Νότου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου