Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΟ ΦΟΒΗΤΡΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ- ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ» Στείλτε τους Τροϊκανούς σπίτι τους



Νίκος Αναγνωστάτος - Το φόβητρο της χρεοκοπίας φαίνεται ότι έχει τρομοκρατήσει πολύ περισσότερους από όσους θα περίμενε κανείς, με συνέπεια οι κυβερνώντες να συμβιβάζονται και να υποχωρούν στις απαράδεκτες απαιτήσεις της Τρόϊκα. Για ποια χρεοκοπία αλήθεια μιλάμε; Τη χρεοκοπία η οποία έχει επέλθει από καιρό; Στο εσωτερικό έχει γίνει στάση πληρωμών εδώ και δύο χρόνια και έχει δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στη κοινωνία, στα Νοσοκομεία, στην Παιδεία, στους Δήμους και σε πολλούς άλλους. 

Η στάση πληρωμών των δανείων μας στο εξωτερικό, όπως χαρακτηρίζεται επισήμως η χρεοκοπία, έχει μεταβληθεί σε κάτι πολύ χειρότερο. Δανειζόμαστε για να πληρώσουμε τα ληξιπρόθεσμα δάνειά μας, , αυξάνοντας έτσι το δημόσιο χρέος, το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ΠΟΤΕ και συγχρόνως εξαθλιώνουμε την ελληνική κοινωνία σε επίπεδα παινίας, για να μη … χρεοκοπήσουμε λέει! Είναι αυτό σωτηρία; Συνεχίζουμε σε χειρότερο βαθμό μέτρα που οι ίδιοι της Τρόϊκα έχουν παραδεχθεί ότι απέτυχαν! Σε προηγούμενο σημείωμά μας, επισημάναμε ότι κάπου αλλού αποβλέπουν οι «φίλοι» μας. Στον επίγειο, υπόγειο και υποθαλάσσιο πλούτο μας, που εμείς πρέπει να απορρίψουμε αμέσως και με σθένος.
Αν δεν το βλέπουν τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση Παπαδήμου, ακόμη και οι πρώην «αντιμνημονιακοί», αν δεν μπορούν να διακρίνουν την καταστροφή που θα επέλθει με τα μέτρα που κάθε λίγο και λιγάκι απαιτούν οι «φίλοι» μας, τότε να μας λείπει αυτή η σωτηρία.
Υπήρχε μια ελπίδα του ελληνικού λαού στον κ.Σαμαρά ο οποίος ήταν κατηγορηματικός εναντίον των όποιων μνημονίων και την όποια και με όποιο τρόπο μείωση των εισοδημάτων, ο οποίος πιέστηκε φαίνεται και ίσως παγιδεύτηκε και δεν μπόρεσε να διακρίνει τι σημαίνει σωτηρία και τι καταστροφή. Ο οποίος δεν αντιλήφθηκε ότι αρνούμενος να υποκύψει στις πιέσεις της Τρόϊκα, εξασφαλίζει τη σωτηρία της χώρας και των Ελλήνων πολιτών από τα χειρότερα. Αλήθεια δεν ακούει τη γενική αναγάκτηση;
Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον κ.Σαμαρά να αναδειχθεί σε μεγάλο ηγέτη στα μάτια όλου του ελληνικού λαού. Ας μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι οι συνθήκες αναδεικνύουν τους ήρωες, όταν ασφαλώς ενυπάρχει το ηρωικό και απλά του δίνεται η ευκαιρία να το εκφράσει! Αυτή είναι η ευκαιρία για τον Αντώνη Σαμαρά και όλοι οι Έλληνες, πριν αναγκαστούν να εφαρμόσουν το άρθρο 120 του Συντάγματος, του ζητούν να πει τι μεγάλο ΟΧΙ στην Τρόϊκα γενικά και σε ΟΛΑ !Ας μας αποδείξει ότι δεν του λείπει ο ηρωισμός, για το καλό της πατρίδας και των συμπολιτών μας. «Αλλά και επιχειρούντι τοις καλοίς καλόν και πάσχειν ό,τι αν ξυμβεί τω παθείν» Πλάτων.
Αν θέλουμε να αποφύγουμε την λεγόμενη χρεοκοπία, με την οποία άλλοι θα βλαφτούν και όχι εμείς, αντί Τρόϊκα, μέτρων και PSI, να ζητήσουμε από τους Δανειστές μας να δεχθούν ένα άτοκο χρεοστάσιο πέντε ή δέκα ετών, ώστε να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε μιαν οικονομική ανάπτυξη και μετά να συζητήσουμε μαζί τους τον τρόπο αποπληρωμής. Αυτή είναι λύση και όχι η συνεχής εξαθλίωση του λαού μας. Αυτό είναι καλύτερο από το κούρεμα του χρέους και για τους ίδιους. Σε αυτήν την κατεύθυνση να ζητήσουμε να βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και να αποδείξουν έτσι το ενδιαφέρον τους και την αλληλεγγύη τους, πετώντας τη μάσκα.
1greek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου