Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Βρήκαν το κόλπο με τον εκατομμυριούχο βουλευτή για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο


Και ξαφνικά, εν μέσω εφαρμοστικών νόμων, περικοπών, διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας, νέων μέτρων που έρχονται και γενικευμένης φτώχειας που ακόμη δεν έχουμε δει, «έσκασε» το θέμα του εκατομμυριούχου βουλευτή που έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό.
Το θέμα ανακίνησε ένας πρόεδρος ανεξάρτητης αρχής, εκλεκτός της προηγούμενης κυβέρνησης ρίχνοντας τη «βόμβα» του μέσα στη Βουλή, χωρίς όμως να δώσει όνομα.
Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος, μετρ της επικοινωνίας και της λογικής «άλλα λόγια να ξεχνιόμαστε» έσπευσε χθες να ενισχύσει το θέμα: «Δεν είναι ένας ο πολιτικός, είναι πάρα πολλοί και μαζί και μέλη των οικογενειών τους που έβγαλαν εμβάσματα εκατομμυρίων στο εξωτερικό», είπε ρίχνοντας λάδι στη φωτιά και κάνοντας άνω – κάτω το πολιτικό σύστημα.
Έτσι, εδώ και τέσσερις ημέρες, και μόλις μία εβδομάδα μετά την υπογραφή της συμφωνίας στις Βρυξέλλες, όλη η Ελλάδα ασχολείται με τους πιθανότατα νόμιμους αλλά «ανήθικους» βουλευτές.
Ξαφνικά ο κ. Βενιζέλος και η κυβέρνηση ανακάλυψαν το πόθεν έσχες και ότι πρέπει να γίνει έλεγχος σε όλους τους πολιτικούς.
Ξαφνικά ο υπουργός Οικονομικών βρήκε εχθρούς να πολεμήσει, βρήκε θύματα να ρίξει στην αρένα του Κολοσσιαίου προκειμένου ο πεινασμένος λαός να ξεχάσει την πείνα του.
Δεν έχει σημασία αν οι πολιτικοί έστειλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Αυτό είναι άλλο θέμα, κι όταν αποκαλυφθούν τα ονόματά τους ας τους ρίξει ο λαός πίσσα και πούπουλα.
Το βασικό θέμα που μπαίνει στο τραπέζι πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια αποπροσανατολισμού είναι η υποκρισία του ίδιου του πολιτικού συστήματος και των σημερινών διαχειριστών τους.
Κάποιοι αποφάσισαν να ταΐσουν θεάματα τον κόσμο αφού πρώτα του παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα. Ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα κι όποιος πάρει ο χάρος.
Διότι οι πολίτες, έτσι οργισμένοι που είναι, θέλουν μόνο θέαμα.
Θέλουν διαπόμπευση πολιτικών, παραιτήσεις, ρεζιλίκια στην τηλεόραση, γενικώς ένα χαμό, μια φασαρία γύρω από το πολιτικό σύστημα.
Και φυσικά, αυτοί που έστησαν υπέροχα αυτό το παιχνίδι, τρίβουν τα χέρια τους. Θα έχουμε να λέμε και να γράφουμε για πολύ καιρό.
«Ποιος είναι ο εκατομμυριούχος» θα είναι το παιχνίδι της χρονιάς.
Και μέχρι να βγουν τα στοιχεία, μέχρι να παίξουμε λίγο τις κουμπάρες και μέχρι να αποφασίσουν να αποκαλυφθούν όλα και να «τιμωρηθούν» οι κακοί, θα περάσει αρκετός καιρός.
Μέχρι τότε, θα έχουν περάσει τα ανάλγητα μέτρα, θα έχει περάσει η εξεταστική για το έλλειμμα, θα πλησιάζουμε τις εκλογές και μην απορήσετε αν δείτε ονόματα που θα βολεύουν ορισμένους στο προεκλογικό παιχνίδι.
Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.
Λες και τόσα χρόνια που τα πόθεν έσχες ορισμένων πολιτικών είναι τίγκα στα ακίνητα, στα μετρητά και στις μετοχές, αυτό δεν είναι σκάνδαλο. Ξαφνικά κάποιοι κατέβηκαν από τον Άρη και έπεσαν μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Τόσα χρόνια δε λέμε ότι το έσχες δεν έχει σημασία αλλά έχει το πόθεν;
Από που τα βρήκατε κύριοι πολιτικοί; Αυτό είναι το ερώτημα πολλά χρόνια πριν. Κι όχι τώρα που καίγεται ο τόπος.
Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου