Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων


Στο Σύνταγμα, για δεύτερη ημέρα, συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι εργαζόμενοι προκειμένου να διαδηλώσουν κατά των νέων μέτρων που επιβάλλονται από την τρόικα.Την εκδήλωση οργάνωσαν, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, κόμματα οργανώσεις και κονωνικοί φορείς.
Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, άνοιξαν όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και την Πανεπιστημίου. Κλειστή είναι και η Φιλελλήνων, η Αμαλίας και η Β. Σοφίας στο ύψος της Βουλής, όπου είναι παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες.

Πριν οι διαδηλωτές καταλήξουν στο Σύνταγμα, είχαν πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις στα Προπύλαια, από τον ΣΥΡΙΖΑ και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, και στην πλατεία Κλαυθμώνος, από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ είχε διοργανώσει δική του συγκέντρωση στην πλατεία της Ομόνοιας.

Συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους στην οδό Τσιμισκή πραγματοποιούν και οι Αγανακτισμένοι, οι οποίοι θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στο προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη. Μαζί τους θα διαδηλώσουν με μηχανοκίνητη πορεία με ελληνικές σημαίες και οι «Μοτοσικλετιστές Εν Δράσει».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους και όλες αύριο Κυριακή στους δρόμους και στις πλατείες όλων των πόλεων και κυρίως στην πλατεία Συντάγματος», δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, Συντονιστής της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης.
Χθες, η αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές και έξι συλλήψεις στη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Οι ταραξίες προξένησαν περιορισμένες υλικές ζημιές σε τζαμαρίες τριών κτηρίων και σε μάρμαρα εισόδου δύο ξενοδοχείων. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο τραυματίες πολίτες τραυματίστηκαν από διαδηλωτές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Ανακοινώθηκε επίσης ότι τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί από πέτρες, ξύλα και αντικείμενα που εκσφενδόνισαν κουκουλοφόροι.
Ακινητοποιημένα τα ΜΜΜ
Χειρόφρενο έχουν τραβήξει από χθες τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, πλην του ΗΣΑΠ καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά συμμετέχουν στην απεργία.
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας παραμένουν και τα πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου