Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Χρεοκοπία … με το ζόρι






Μπροστά στους εκβιασμούς και τις αφόρητες πιέσεις για έξοδο από το Ευρώ και ασύνταχτη χρεοκοπία, η Βουλή αναγκάστηκε να ψηφίσει το PSI και την δανειακή διακηρύσσοντας έτσι την απόφασή της να παραμείνει στο Ευρώ. Αυτό όμως δεν έφτασε στους δανειστές – δυνάστες. Και τώρα επιχειρείται το … “Plan B”.
Όπως έχουμε γράψει κατά καιρούς, δεν υπάρχει μηχανισμός που να μπορεί να διώξει τώρα την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Μπορεί, όμως, να φύγει η Ελλάδα μόνη της από αυτήν. Φαίνεται ότι αυτό έχουν σχεδιάσει οι Ευρωπαίοι, με πρώτους – πρώτους τους Γερμανούς οι οποίοι μας σπρώχνουν στο γκρεμό, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει απίστευτες θυσίες.
Διότι ακόμη κι αν είχαν πρόβλημα με το ελληνικό πολιτικό σύστημα που δεν κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, τα αδιανόητα πράγματα που ζητούν συνεχώς στρέφονται σαφώς κατά του κόσμου που έχει φτάσει στα όριά του.
Γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτηση ότι τα πάντα είναι στον αέρα καθώς οι απαιτήσεις των ξένων είναι πλέον πέραν πάσης λογικής. Παρά το γεγονός ότι ανάγκασαν τα μεγάλα κόμματα να ψηφίσουν το μνημόνιο και έβαλαν μπουρλότο στην ελληνική κοινωνία εντούτοις, λίγες ώρες μετά ζητούν πλήρη υποδούλωση.
Τώρα εγείρουν δύο βασικά θέματα: Τις υπογραφές των πολιτικών και την κάλυψη των 325 εκατ. ευρώ για φέτος. Μάλιστα, ήταν τόση η πρεμούρα τους να αναβάλουν το Eurogroup για τη Δευτέρα που δεν περίμεναν ούτε τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου το οποίο αποφάσισε: νέα μείωση στις συντάξεις ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΔΕΗ κλπ, επίσπευση των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια κατά δύο μήνες, περικοπές στις αμυντικές δαπάνες.
Εντούτοις, οι έγγραφες δεσμεύσεις μπαίνουν και πάλι στο τραπέζι ενώ υπάρχει και ένα περίεργο σχέδιο πίεσης της Ελλάδας ώστε να μη γίνουν οι εκλογές τον Απρίλιο.
Στην γραπτή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζει ότι δεν έχουν εκπληρωθεί όλοι οι όροι που απαιτούν οι Ευρωπαίοι από την Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι Ευρωπαίοι «δεν έχουν λάβει τις διαβεβαιώσεις που ζήτησαν από τους πολιτικούς αρχηγούς» και συμπληρώνοντας πως «εκκρεμεί περαιτέρω εργασία μεταξύ Ελλάδας και Τρόικας πάνω σε τεχνικά ζητήματα.
«Αν και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος μετά και τη ψήφιση στη βουλή του νομοσχεδίου, διαφάνηκε από την συνεδρίαση της EWG ότι χρειάζονται περαιτέρω τεχνικές διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και τρόικας σε συγκεκριμένους τομείς όπως το κενό των 325 εκατ. ευρώ και η ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους».
Ο κ.Γιούνκερ ότι «δεν έχω ακόμα λάβει τις απαραίτητες δεσμεύσεις από Παπανδρέου και Σαμαρά για την εφαρμογή του προγράμματος. Εχοντας λάβει αυτά υπόψη, αποφάσισα να καλέσω τηλεδιάσκεψη αύριο, ώστε να συζητηθούν οι εκκρεμότητες και να γίνει η προετοιμασία ενόψει του τακτικού eurogroup της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου».
Το θρίλερ διαρκείας συνεχίζεται και όπως όλα δείχνουν οι ξένοι επιδιώκουν δύο πράγματα:
Είτε να αποχωρήσει η Ελλάδα οικειοθελώς από την ευρωζώνη και να μην πάρουν αυτοί το αμάρτημα πάνω τους, είτε να υποδουλώσουν πλήρως τη χώρα μη αφήνοντας περιθώρια να ανασάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου