Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ....ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ!!!

Στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ (6/2/2012) ο καθηγητής Μπαμπινιώτης αναφέρεται σήμερα αναλυτικά στο Νέο Λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα, απαντώντας σε καίριες ερωτήσεις.
Αποκαλυπτικά είναι όσα αναφέρει για το μάθημα των Θρησκευτικών, για το οποίο μέχρι στιγμής είχε τηρηθεί σιγή ιχθύος από το Υπουργείο Παιδείας. Μεταφέρουμε κατά λέξη από το σχετικό δημοσίευμα την σχετική ερώτηση και την απάντηση του καθηγητή Μπαμπινιώτη:
Ερώτηση: Ποια θα είναι τα βασικά μαθήματα; Τα Θρησκευτικά τι θα γίνουν;

Απάντηση: Γλώσσα, Ιστορία, Μαθηματικά είναι τα βασικά. Όλα τα άλλα θα είναι επιλεγόμενα. Τα Θρησκευτικά θα είναι ένα από αυτά.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστική και μία ακόμη απάντηση του καθηγητή Μπαμπινιώτη σχετικά με την τύχη των επιλεγομένων μαθημάτων. Στην ερώτηση «Δεν εντοπίζετε κανένα πρόβλημα στο νέο σύστημα;» ο καθηγητής απαντά: «Ναι, ένα πρόβλημα θα είναι ότι οι επιλογές των μαθητών σε επιλεγόμενα μαθήματα ίσως περιοριστούν αναγκαστικά σε ένα μικρό σχολείο, σε ένα νησί, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Ενδεχομένως θα έχουν μειωμένες επιλογές επειδή θα έπρεπε να υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί και αυτό δεν θα μπορεί να γίνει».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου