Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ο Σαμαράς «καίει» Μνημόνιο και συγκυβερνήσεις

Σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει στάση απέναντι στο μνημόνιο και αποκλείει συνεργασία με όσους το στηρίζουν. Λέει μεταξύ άλλων:

(«Κάθε συνεννόηση προϋποθέτει και ορισμένα ελάχιστα. Τα οποία δεν βλέπω. Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όποιον επιδιώκει αλλαγή οικονομικής πολιτικής, για να βγούμε από την κρίση με ανάπτυξη. Αλλά με όσους αποδέχονται τα αδιέξοδα του μνημονίου δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας».

«Το μνημόνιο δεν “περπατάει”. Αυτό σχεδόν ομολογείται πλέον. Εμείς δεν απορρίπτουμε απλώς το μνημόνιο, εξηγούμε γιατί οδηγεί σε αδιέξοδο και προτείνουμε διαφορετικό δρόμο για να βγούμε από την κρίση. Οι μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο είναι λάθος πολιτική».

Για την αναμενόμενη πρόσκληση σε συνάντηση απο τον κ. Παπανδρέου λέει:

«Έχω ήδη καθίσει στο τραπέζι περισσότερες από μια φορές. Ας μην κρυβόμαστε. Κάθε συνεννόηση προϋποθέτει και ορισμένα ελάχιστα. Τα οποία σήμερα δεν τα βλέπω. Εκτός αν ως συνεννόηση η κυβέρνηση εννοεί την προσχώρηση μας στις δικές της θέσεις και αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να γίνει».

«Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όποιον επιδιώκει αλλαγή οικονομικής πολιτικής, για να βγούμε από την κρίση με ανάπτυξη. Αλλά με όσους αποδέχονται τα αδιέξοδα του μνημονίου δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας».

«Το μνημόνιο για το 2010 και το 2011 είναι υπερδοσολογία. Αν όλες αυτές οι περικοπές δεν οδηγούσαν σε μεγαλύτερη ύφεση, όπως συμβαίνει, αλλά σε μικρότερο έλλειμμα, θα αρκούσαν. Το σημερινό μείγμα πολιτικής έχει αποδειχθεί εντελώς μη αποτελεσματικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου