Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Με αφορμή το .. παπούτσι: Καθεστωτικός καθωσπρεπισμός και λαϊκός αυθορμητισμός

Θέλουν δεν θέλουν θα περάσουν στην ιστορία. Σαν ο πρώτος πρωθυπουργός που του πέταξαν παπούτσι, ο Γιώργος Παπανδρέου και σαν ο πρώτος Έλληνας που πέταξε παπούτσι σε πρωθυπουργό, ο γιατρός Στέργιος Πραπαβέσης. Κι αυτό το έχει καταλάβει πολύ καλά ο κυβερνητικός μηχανισμός προπαγάνδας που κάνει ό,τι μπορεί από το πρωί για να αμαυρώσει την εικόνα του γιατρού. Δεν τους βγαίνει όμως επειδή εδώ δεν έχουν να κάνουν με έναν γραφικό τύπο της Πλατείας Εξαρχείων, αλλά με έναν επιστήμονα και αγωνιστή.


Τα πράσινα παπαγαλάκια που το καθένα από αυτά δεν έχει διστάσει να γελοιοποιήσει απλούς πολίτες και πολιτικούς (πχ Καραμανλής) προκειμένου να προωθήσουν τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται στα κανάλια και τα ραδιόφωνα με καθωσπρεπική προβιά, αγανακτισμένα τάχα για την “ύβρη” κατά του πρωθυπουργού και την “βιαιότητα” της επίθεσης.

Όλοι όμως κινούνται στο πλαίσιο της γραμμής που έδωσε χθες απο το βήμα της συνέντευξης στην ΔΕΘ ο κ. Παπανδρέου. Που χαρακτήρισε “τέτοια γεγονότα βίας” , ως «βούτυρο στο ψωμί αυτών που θέλουν να αμαυρώσουν την Ελλάδα», ισχυριζόμενος ταυτόχρονα πως «υπάρχουν πολλοί που καιροφυλακτούν, από πολλές πλευρές, ενώ πάρα πολλοί έχουν στοιχηματίσει στη χρεοκοπία της Ελλάδας και τώρα χάνουν λεφτά”. Και πρόσθεσε “δεν θα μας αφήσουν ήσυχους. Και θα συκοφαντήσουν και θα προβάλουν σκηνές απίστευτες για τη χώρα μας. Ακόμα και κατασκευασμένα γεγονότα που θέλουν να δείξουν βία, σκηνές απίστευτα αρνητικές για τη χώρα μας»

Με άλλα λόγια βαθιά ανήσυχος (και πανικόβλητος ενδεχομένως) από την ενέργεια του γιατρού και κυρίως από τον ξεσηκωμό εναντίον των μέτρων που έρχεται αναπόφευκτα, ο Πρωθυπουργός του Μνημονίου επιχειρεί να συκοφαντήσει το λαϊκό κίνημα χρεώνοντας το σε συνωμοσία κάποιων άγνωστων μέχρι στιγμής ξένων δυνάμεων εναντίον του.

Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο ότι οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ στο Διαδίκτυο διαδίδουν ήδη ότι ξένοι συνωμότες οργανώνουν πορτοκαλί, κόκκινες και μπλε επαναστάσεις, στα γνωστά πρότυπα άλλων χωρών.


Αλλά μόνο σε καθυστερημένους πολιτικά μπορούν να περάσουν αυτά. Ποιοι οργανώνουν τάχα “κίνημα” εναντίον του ΓΑΠ; Οι Αμερικανοί; Το ΔΝΤ; Η Παγκόσμια Τράπεζα; Το Ίδρυμα Ροκφέλλερ; Η Λέσχη Μπίλντερμπεγκ.

Μα όλοι αυτοί δεν τον στηρίζουν και τον επαινούν δημοσίως καθημερινά;

Για την συνωμοσία του σύμπαντος θα πρόκειται τότε. Για τους πανταχού παρόντες Νεφελίμ



Είναι επίσης μεγάλη ειρωνεία – αν δεν είναι για κλάματα – οι επιθέσεις που γίνονται σήμερα για λόγους …. δεοντολογίας, εναντίον του γιατρού και του BBC, από εφημερίδες κρατικοδίαιτων εργολάβων.



Γράφει για παράδειγμα μια απο αυτές: “Ένας από τους βασικούς κανόνες δεοντολογίας των δημοσιογράφων παγκοσμίως είναι να μη δημιουργούν ή να μη βοηθούν στο «στήσιμο» γεγονότων και ιδιαίτερα να μην ενισχύουν τη βία. Το BBC δεν χρειάζεται από μας διαπιστεύσεις για την προσφορά του στην ενημέρωση παγκοσμίως. Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με τους λιγοστούς ακροδεξιούς και τη συμμετοχή ενός τηλεοπτικού συνεργείου, στο στήσιμο ενός βίαιου γεγονότος κατά του Ελληνα πρωθυπουργού δεν περιποιεί τιμήν στη δημοσιογραφία και στο BBC. Λίγοι ακροδεξιοί, μετρημένοι στα δάκτυλα, ήταν που παραπλανητικά εμφάνιζαν δήθεν χιλιάδες μέλη με χιλιάδες παπούτσια, τα οποία δήθεν θα πετούσαν κατά του Γ. Παπανδρέου και των υπουργών”

Και δεν μπορούσε φυσικά να απουσιάσει από αυτήν την εκδήλωση ιερής αγανάκτησης για την δημοσιογραφική δεοντολογία και ο γνωστός για τις θέσεις του κατά του πατριωτισμού και υπέρ κάθε μειονοτικού και μειονεκτικού σκοπιανού και αλλοδαπού , megaδημοσιογράφος:

“Ο Μακεδών είχε συνεννοηθεί με δημοσιογράφο του BBC στον οποίο μάλιστα το προηγούμενο βράδυ έκανε επίδειξη ρήψης παπουτσιού (!) αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι εκτός από πολιτικούς (δημοσιογράφους, συνδικαλιστές, διανοούμενους…) έχουμε και τους ακτιβιστές που μας αξίζουν. Ο Νεοϋορκέζος με την σειρά του, σε συνεργασία με τους καμεραμάν, έπαιζε κρυφτούλι με τις αστυνομικές περιπόλους και κάποια στιγμή κατάφερε και έδωσε την παράστασή του. Και μέχρι να τον πάρουν χαμπάρι και να τον μαζέψουν το κακό είχε γίνει. Οι εικόνες με έναν αμερικανό που σκίζει το κοράνι και σκουπίζει τα οπίσθια του και τα παλιά του τα παπούτσια (εμμονή αυτοί οι «ακτιβιστές» με τα παπούτσια!), είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου και είχαν ξεσηκώσει τα μουσουλμανικά πλήθη…”

Ποιοι τα λένε και τα γράφουν αυτά; Οι εφημερίδες των μεγαλοκατασκευαστων που έκαναν τα πάντα για να μεγαλώσουν το δημόσιο χρέος και να φέρουν στην εξουσία την Κυβέρνηση του Μνημονίου. Οι “δημοσιογράφοι” και οι εφημερίδες που υπέθαλψαν με όλες τις δυνάμεις τους τα “Δεκεμβριανά” για να προετοιμάσουν την απομάκρυνση από την εξουσία του κακομοίρη του Καραμανλή και την άνοδο του εκλεκτού τους.

Για όλους αυτούς το αέναο γλείψιμο στην διαχρονική πράσινη εξουσία και η προβολή των νεοταξίτικων θέσεων και σχεδίων είναι “καλή δημοσιογραφία” και κυρίως αποδεκτή από τα αφεντικά τους. Ενώ η καταδίκη των ανθελληνικών σχεδίων και της υποδούλωσης της Πατρίδας και η αποκάλυψη των σκανδάλων και της διαφθοράς που τυς περιβάλλει είναι ¨κακή δημοσιογραφία” και “αντιδεοντολογική”.

Αλλά, ξέρετε τι θα καταφέρουν στο τέλος; Να κάνουν όλους τους Έλληνες “εθνικιστές” και “δεξιούς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου